Tryggt och säkert samhälle

Ingen h2 rubrik finns

Så arbetar vi för ett tryggare Upplands-Bro

Att skapa ett tryggt samhälle består av många olika delar. I Upplands-Bro satsar vi på socialt förebyggande arbete genom långsiktiga lösningar, som exempelvis utbildning, vårt trygghetscenter, uppsökande socialt arbete och föräldrastöd. Vi arbetar också med trygghet i nuet bland annat genom insatser i fysisk miljö, vuxennärvaro i utemiljön samt bevakning.

Är du orolig för att kriminella gäng ska rekrytera ditt barn?

Allt för många barn i Sverige dras nu in i kriminella gäng, ibland så unga som 10–12 år. Som förälder, lärare, tränare, familjemedlem eller annan viktig vuxen är det vanligt att känna sig frustrerad och ledsen, särskilt om du känner dig ensam i din situation.

Polisens tips

Brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete

En viktig grund för god livskvalitet är trygghet. Därför har kommunen de senaste åren gjort en stor satsning på social hållbarhet genom trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete, i tätt samarbete med externa aktörer.

Läs mer om trygghetsskapande arbete

Trygghetscenter

Trygghetscenter i Bro samlar alla våra trygghetssatsningar på en plats. Hit vänder du dig för att komma i kontakt med oss eller har frågor. Kontaktcenter har reception i anslutning till trygghetscenter och svarar på besökarnas frågor, hjälper till med kontakt med kommunen och myndigheter, bokningar och annan service.

Läs mer om trygghetscenter

Ta hjälp eller hjälp någon annan

Engagera dig för en tryggare vardag

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Engagera dig i ditt närområde – tillsammans skapar vi ett tryggare samhälle!

Läs mer om hur du kan engagera dig

GVI-gruppvåldsintervention

GVI är en strategi för att minska och förebygga utvecklingen av grovt och dödligt våld kopplat till kriminella grupper. Målet är bland annat att öka kommuninvånarnas trygghet och att minska samhällets resurser för hantering av grovt och dödligt våld.

Läs mer om GVI

Stoppa det grova våldet - så arbetar kommunen

Kommundirektör Ida Texell berättar i vår podd om hur kommunen arbetar med olika strategier och lagstiftningar för att förebygga det grova och dödliga våldet. Bland annat om vad gruppvåldsintervention (GVI) är och hur kommunen arbetar med den metoden.

Lyssna på podden

Rekrytering av unga till kriminella gäng

Hur pratar man med sina barn utan att befästa oro och vilka appar är de vanligaste som även kriminell använder? Det och mycket mer berättar familjebehandlare Frida Rindefors och fältassistenten Dilan Baban om.

Lyssna på podden

Senaste nyheterna

10 julNy podd betonar kommunens ansvar vid kris

Kommunen har ett stort ansvar för den civila beredskapen och att i krissituationer kunna upprätthålla servicen till alla medborgare. Det betonar kommundirektör Ida Texell när hon gästar Krisledningspodden.

9 jul”Samhällsutveckling och utveckling är en del av vårt gemensamma arbete”

”Jag vill gratulera alla kommuner i Stockholm och i Sverige till ett fint resultat i Fokus årliga mätning. Vi i Upplands-Bro är stolta över allt bra och viktigt som görs i vår kommun men vi tar också våra utmaningar på stort allvar.”

8 julSommar i Upplands-Bro – massor av kul att göra!

Sommaren är här och det finns mycket att hitta på i Upplands-Bro! Du kan bada, utforska vandringslederna, träna på utegymen eller hitta en rolig aktivitet i sparksapp.se. Eller kanske försjunka i en god bok – titta in på något av biblioteken eller låna ljud- och e-böcker digitalt. Vi har samlat all...

4 julUpplands-Bro kommun bäst i länet på service och bemötande i avfallsfrågor

Upplands-Bro får ett gott betyg i Avfall Sveriges årliga undersökning av kommunernas avfallshantering, särskilt inom området kundnöjdhet.

26 junTyck till om kommunens klimatanpassningsplan!

Klimatförändringarna innebär stora utmaningar för samhället. Kommunen har tagit fram ett förslag som beskriver de anpassningar som behöver göras för att möta riskerna. Fram till och med den 10 oktober kan du tycka till om förslaget.