Tryggt och säkert samhälle

Ingen h2 rubrik finns

Så arbetar vi för ett tryggare Upplands-Bro

Att skapa ett tryggt samhälle består av många olika delar. I Upplands-Bro satsar vi på socialt förebyggande arbete genom långsiktiga lösningar, som exempelvis utbildning, vårt trygghetscenter, uppsökande socialt arbete och föräldrastöd. Vi arbetar också med trygghet i nuet bland annat genom insatser i fysisk miljö, vuxennärvaro i utemiljön samt bevakning.

Är du orolig för att kriminella gäng ska rekrytera ditt barn?

Allt för många barn i Sverige dras nu in i kriminella gäng, ibland så unga som 10–12 år. Som förälder, lärare, tränare, familjemedlem eller annan viktig vuxen är det vanligt att känna sig frustrerad och ledsen, särskilt om du känner dig ensam i din situation.

Polisens tips

Brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete

En viktig grund för god livskvalitet är trygghet. Därför har kommunen de senaste åren gjort en stor satsning på social hållbarhet genom trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete, i tätt samarbete med externa aktörer.

Läs mer om trygghetsskapande arbete

Trygghetscenter

Trygghetscenter i Bro samlar alla våra trygghetssatsningar på en plats. Hit vänder du dig för att komma i kontakt med oss eller har frågor. Kontaktcenter har reception i anslutning till trygghetscenter och svarar på besökarnas frågor, hjälper till med kontakt med kommunen och myndigheter, bokningar och annan service.

Läs mer om trygghetscenter

Ta hjälp eller hjälp någon annan

Engagera dig för en tryggare vardag

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Engagera dig i ditt närområde – tillsammans skapar vi ett tryggare samhälle!

Läs mer om hur du kan engagera dig

GVI-gruppvåldsintervention

GVI är en strategi för att minska och förebygga utvecklingen av grovt och dödligt våld kopplat till kriminella grupper. Målet är bland annat att öka kommuninvånarnas trygghet och att minska samhällets resurser för hantering av grovt och dödligt våld.

Läs mer om GVI

Stoppa det grova våldet - så arbetar kommunen

Kommundirektör Ida Texell berättar i vår podd om hur kommunen arbetar med olika strategier och lagstiftningar för att förebygga det grova och dödliga våldet. Bland annat om vad gruppvåldsintervention (GVI) är och hur kommunen arbetar med den metoden.

Lyssna på podden

Rekrytering av unga till kriminella gäng

Hur pratar man med sina barn utan att befästa oro och vilka appar är de vanligaste som även kriminell använder? Det och mycket mer berättar familjebehandlare Frida Rindefors och fältassistenten Dilan Baban om.

Lyssna på podden

Senaste nyheterna

16 aprSkapa trygghet och gemenskap, bli grannstödsförare!

Grannstödsbilen i Upplands-Bro har rullat i över 14 år. Under dessa år har förarna knutit relationer bakom ratten och förenats i sitt gemensamma intresse av att bidra till samhället. Nu träffas grannstödsförarna och fikar en gång i månaden för att stärka gemenskapen och planerar för hur de ska lock...

16 aprKom och fira valborg i Kungsängen!

Tisdag den 30 april kl 18.00 - 22.00 är det traditionellt valborgsfirande i Kungsängen på gamla IP, på grusplanen vid korsningen vid Kyrkvägen och Bygdegårdsvägen.

15 aprArtisten Lia Larsson uppträder på Kungsdagen!

En av Sveriges populäraste profiler på TikTok, 23-åriga Lia Larsson, blir årets huvudartist på Kungsdagen i Kungsängens centrum den 25 maj. På TikTok har Lia Larsson över 430 000 följare och hennes låtar har spelats över 30 miljoner gånger på Spotify. Nyligen blev hon känd för en ännu bredare publ...

12 aprHär är de nominerade till årets hållbara företag 2024

Kommunen delar årligen ut pris till ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som har bidragit till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i. Här kan du läsa om de nominerade företagen. Vinnaren utses på Näringslivsfestenden 18 april.

11 aprKommunen kvalitetssäkrar stödet till Upplands-Broborna

Socialtjänsten ska bli mer tillgänglig och kunskapsbaserad och jobba mer förebyggande. För att möta kraven i den nya socialtjänstlagen ser socialkontorets verksamheter just nu över sina arbetssätt.