Uppdaterad 26 oktober 2023
Skriv ut

Varför välja UBG

På Upplands-Brogymnasiet, UBG, är möjligheterna näst intill obegränsade. Vill du gå en högskoleförberedande gymnasieutbildning med dans- eller medieprofil, välja någon av våra Lokala idrottsutbildningar (LIU), vara en del av internationella utbyten eller drömmer du om att jobba med bilar och varva plugg med praktik? Här finns just de här valmöjligheterna och många fler!

Tre glada tjejer i en skolkorridor

Samarbeten och internationella utbyten

I många av våra program ingår praktik och praktikplatser. Dessa ordnar vi ofta inom kommunen genom ett nära samarbete med det lokala näringslivet och kommunens verksamheter.

Funderar du på att studera språk eller läsa vidare utomlands efter gymnasiet? Då intresserar våra internationella utbyten dig säkert. UBG har en Erasmusackreditering som innebär att du som elev har stora möjligheter att få delta i internationella skolutbyten.

Vi skapar förutsättningar för din skoldag

För att underlätta din skoldag får du tillgång till en bärbar dator under hela studietiden och i början av varje termin får du ett terminskort på SL. På UBG serveras varje dag välsmakande mat i skolans restaurang, tillagad av vår egen kock.

Vill du engagera dig i en förening eller i Elevrådet? På UBG finns ett brett utbud för att du ska hitta något som passar dig.

Våra program

Är du nyfiken på alla de möjligheter som Upplands-Brogymnasiet kan erbjuda? Hos oss finns både högskoleförberedande program, yrkesprogram och samtliga introduktionsprogram.

Våra profiler

Vill du utvecklas inom golf, basket, handboll, innebandy, fotboll, digitala medier eller musik? Kolla in våra profiler och ansök idag!

Ansökan

Du ansöker till gymnasiet genom gymnasienatagningen. Gymnasievalet öppnar efter årsskiftet.

Är du nöjd med informationen på sidan?