Uppdaterad 01 juli 2024
Skriv ut

Hällkana

Gillar du att kombinera bad med löpträning, bollspel eller grillning? Besök Hällkana! Här finns badplats med badbryggor, flera grillplatser och ett tillgänglighetsanpassat grillhus. För den aktive finns stora ytor för lek, beachvolleybollplan, ett tre kilometer långt elljusspår och vandringsleder. För badsugna hundar finns det en särskild hundbadplats.

Vattenkvalitet 28 juni 2024:

Det senaste vattenprovet vid Hällkana visade att vattnet är ”tjänligt med anmärkning”. Vi avråder inte från bad.

Läs mer hos Hav- och vattenmyndigheten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bild på Hällkanas badplats

Badplatsens vattenkvalitet

Vill du veta om du kan bada i Hällkana? På Havs- och vattenmyndighetens webbplats kan du hålla ett öga på vattenkvaliteten under hela badsäsongen.

Hundbadplats

Vi Hällkana badplats finns en separat hundbadplats där du kan låta din hund bada.

Boka Hällkanas friluftsgård

Friluftsgården vid Hällkanabadet kan hyras av skolor och föreningar. I huset finns fräscha omklädningsrum med dusch och bastu. Övervåningen kan användas både för möten och övernattning.

Lekplats och utegym

För dig som vill aktivera dig finns här ett utegym med åtta olika redskap, en beachvolleyplan och bollplan med fyra små mål. Lekplatsen har gungställning, gungbrädor, sandlåda och en klätterställning med rutschkana.

Dagkollo på Hällkana

På sommaren arrangeras vårt populära dagkollo för barn i mellanstadieåldern. Tillsammans med våra erfarna ledare upplever barnen oförglömliga sommardagar fyllda med aktiviteter som fiske, kanotturer, bad och tävlingar.

Höghöjdsbanan vid Hällkana

I Hällkana hittar du Accropark Bro – en höghöjdsbana indelad i flera banor på olika höjder med olika svårighetsgrad. Uppe bland trädtopparna går linbanan för de allra modigaste!

Motionsspår vid Hällkana

Under ditt besök på Hällkana kan du också motionera i elljusspåret.

Besök Hällkana

Hällkana badplats

Hällkanavägen 13, 197 91 Bro

Till Hällkana kan du ta bussen från Bro station. Ta buss 555 mot Kungsägen eller Finnsta, och närmsta hållplats är Rosenlundsvägen. Från hållplatsen är det cirka 2,5 km promenad till badplatsen.

Parkera

Om du tar bilen, tänk på att parkera så att vägarna hålls fria, så att räddningsfordon enkelt kan ta sig fram – om det skulle behövas. Ser du ett fordon som hindrar vägen? Kontakta polisen på 114 14, så att de kan bötfälla.

Är du nöjd med informationen på sidan?