Krisberedskap och civilt försvar

Ingen h2 rubrik finns

Så jobbar kommunen vid en kris

I Upplands-Bro kommun finns verksamheter som kan kallas in som stödresurser vid en katastrof, kris, större olycka eller allvarlig händelse.

Läs om hur vi arbetar

Krisberedskap på hemmaplan

I en krissituation kan du behöva klara dig själv en vecka. Det kan vara ett längre strömavbrott eller annan samhällsstörning som gör att krisberedskap på hemmaplan behövs. Här listar vi vad som kan vara bra att ha i en krislåda.

Gör dig beredd

POSOM - Redo dygnet runt

I kommunens podd, "Bättre tillsammans Upplands-Bro", berättar POSOM-chefen om arbetet kring en kris och vad det finns för stöd för dig som kommuninvånare.

Lyssna på podden

Gör dig redo för kris

Lär dig mer om hemberedskap genom kommunens podd, "Bättre tillsammans Upplands-Bro".

Lyssna på podden

Tillsammans är vi totalförsvaret

Kommunens informationstidning med tema beredskap

Här kan du läsa kommunens informationstidning med tema beredskap. De är fullmatade med värdefulla tips och användbar information. Läs de här som pdf!

Kommunens informationstidning med tema krisberedskap

Här kan du läsa kommunens informationstidning med tema krisberedskap. De är fullmatade med värdefulla tips och användbar information. Läs de här som pdf!

Senaste nyheterna

27 majUpplands-Bro kommuns kompetens i demensfrågor lyfts fram internationellt

Kommunens arbete kring kognitiv sjukdom inspirerar. Mirjam Brocknäs, chef för kommunens äldreomsorg föreläste nyligen på konferenserna Alzheimer’s Disease International i Polen och Svenska Demensdagarna i Göteborg.

25 majSe hela programmet för Kungsdagen!

Nu är programmet för Kungsdagen den 25 maj klart! Kom och se mellostjärnan Lia Larsson och andra artister, upplev marknad med försäljning och utställare, ansiktsmålning, food trucks och lokala restauranger, dansuppvisningar, besök av polis och räddningstjänst. Dessutom firar vi att kulturhuset i Ku...

24 majUpplands-Bro inspirerar när Villaägarnas Riksförbund stärker arbetet med civil beredskap

I hänelse av en kris så kan landets villaägare spela en viktig roll genom att vara väl förberedda. På Villaägarnas Riksförbunds årsmöte talar Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro, och delar med sig av kommunens arbete med krisberedskap och civilt försvar.

21 majSå många ungdomar får sommarjobb i år

417 ungdomar får ett sommarjobb att gå till i Upplands-Bro kommun denna sommar. Det efter att mer pengar sköts till efter ett ordförandebeslut i gymnasie- och arbetslivsnämnden.

20 majEU-minister besökte elever på Upplands-Brogymnasiet

EU-minister Jessika Rosvall (M) besökte Upplands-Brogymnasiets samhällsklasser för att tala om varför Europaparlamentsvalet är viktigt och vad en EU-minister gör.