Uppdaterad 30 augusti 2023
Skriv ut

Idrottsledar­akademin för unga

Idrottsledarakademin är en utbildning som riktar sig till unga 14-18 år, från olika idrotter och klubbar i Upplands-Bro. Den arrangeras gemensamt av Upplands-Bro kommun och Riksidrottsförbundets lokala utbildningsorganisation, RF-SISU Stockholm. Se filmen!

Sidinnehåll

Om Idrottsledarakademin

Syftet med idrottsledarakademin är att erbjuda en gedigen ledarskapsutbildning anpassad för ungdomar. Deltagarna är unga ledare i åldern 14-18 år, från olika idrotter och föreningar i Upplands-Bro.

Idrottsledarakademin ska ge deltagarna möjlighet till utveckling och vara en plattform för ett nytt nätverk. Utbildningen innehåller tio kurstillfällen och arrangeras av Upplands-Bro kommun i samarbete med bland annat RF-SISU Stockholm.

Akademin är meriterande för de unga som deltar, samtidigt som föreningarna i Upplands-Bro får utbildade ledare som kan fungera som förebilder för andra barn och unga i klubbarna.

Idrottsledarakademin är ett tvåårigt projekt som finansieras av Leader Mälardalen samt Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Logotyp för Leader Mälardalen

Anmälan

Ansökan till Idrottsledarakademin 2023-2024 är nu öppen! Välkommen att nominera en ungdom eller ansök själv.

Föreningar nominerar ungdomar i åldern 14-18 år som man vill ge extra möjlighet till ledarskapsutbildning.

Du som är ungdom kan också själv söka till utbildningen, som är kostnadsfri. Om du inte är med i någon idrottsförening så kommer du att matchas ihop med en lämplig förening. 

Anmälan: Du anmäler dig genom att skicka e-post till idrottsledarakademin@upplands-bro.se senast den 3 september 2023.

Kursen startar 24 september 2023.

Välkommen med din ansökan!

Är du nöjd med informationen på sidan?