Uppdaterad 07 juli 2023
Skriv ut

Finnstabergs förskola

Finnstabergs förskola har naturen runt knuten och erbjuder en kreativ och varierad pedagogisk utemiljö med både en mindre och en större gård. Mellan de sex åldersnära avdelningarna råder ett nära samarbete, det innebär att alla pedagoger känner alla barn.

Foto på Finnstabergs förskola

Så här jobbar vi

Finnstabergs förskola är en Reggio Emilia inspirerad förskola med levande pedagogiska miljöer. I det projekterande arbetet erbjuds barnen fördjupningar i olika ämnen. Vi arbetar med hundraspråklighet, som innebär att vi strävar efter att erbjuda barnen en mångfald av uttryckssätt. I vårt projekterande arbetssätt väver vi in arbetet med hållbar framtid och Grön Flagg. På förskolan har vi även en utegrupp. Där arbetar vi med undervisningen utomhus, majoriteten av tiden, i förskolans närmiljö.

Digitala läromedel

På Finnstabergs förskola arbetar vi med att integrera digitala verktyg i utbildningen och undervisningen. Bland annat så arbetar pedagogerna och barnen med Ipads, interaktiva skärmar, webbägg, makeymakey, digitala bilderböcker och olika pedagogiska appar. Vi utgår från barnen som producenter av informations- och kommunikationsteknik (IKT) och inte som konsumenter.

Ansök till oss

Vill du ansöka om förskoleplats på Finnstabergs förskola? Gör ditt val i vår e-tjänst.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med Finnstabergs förskola? Kontakta oss via vår lärplattform Vklass eller hör av dig direkt till förskolan.

Avdelning Solstrålen

Avdelning Vindpusten/Molntussen

Avdelning Blixtskenet

Avdelning Regndroppen/Snöflingan

Hitta till oss

Finnstabergsvägen 2, 197 34 Bro

Är du nöjd med informationen på sidan?