Upplands-Bro utvecklas

Ingen h2 rubrik finns

Upplands-Bro – ditt hem, vårt samhälle

Vi är omgivna av vatten och ett femtiotal öar, bara tre mil från huvudstaden. Det gör Upplands Bro attraktivt för boende, företagande och besök. Kombinationen två tätorter och levande landsbygd i en växande huvudstadsregion gör att de som flyttar hit också stannar kvar. Välkommen hit, du med.

Läs mer om att bo, bygga och leva hållbart i Upplands-Bro

Här utvecklas Upplands-Bro

Vi planerar för framtiden

Upplands-Bro befinner sig mitt i en fas av expansion och tillväxt där det redan funnits mycket att bygga vidare på. Här kan du både ta del av våra översiktsplaner och det som är detaljplanerat för utveckling av bebyggelse, service, kommunikationer, infrastruktur och miljö.

Läs mer om översiktsplaner i kommunen

Så går det till

Allting brukar börja med en idé. När idén blir till ett planbesked kan den med hjälp av arkitekter och andra experter steg för steg omvandlas till en del av trivsamt samhälle. Har du en idé du vill förverkliga? Ta reda på hur detaljplaneprocessen går till.

Läs mer om detaljplaneprocessen

Evenemang

 1. 22 sep-
  Boka plats

  Försäljning av gallrade böcker

 2. 01 okt-
  Boka plats

  Fri entré

  Familjelördagar på biblioteket

 3. 01 okt-
  Boka plats

  Dans: Om Längtan

Se fler evenemang

Vi på kontaktcenter finns här för dig!

Vi har svar på alla dina frågor och hjälper dig komma i kontakt med rätt personer.

Se alla öppettider för våra verksamheter

Senaste nyheterna

30 sepKommunen varnar för risker med användning av lustgas bland unga

Att ungdomar andas in lustgas för att uppleva kortare berusning har blivit vanligare. Eftersom gasen används vid förlossningar och i sprutflaskor för grädde känns den kanske ofarlig. Att använda lustgas innebär dock hälsorisker som många unga inte känner till.

30 sepStöttar eller vårdar du en närstående? Välkommen till aktiviteter under anhörigveckan

3 – 9 oktober är det nationella anhörigveckan. Den riktar sig till dig som vårdar eller stöttar en närstående med sjukdom, funktionsnedsättning, beroende eller psykisk ohälsa. Upplands-Bro kommun arrangerar föreläsningar och informationsträffar under veckan, välkommen!

29 sepPODD: Krisberedskap och energieffektivisering

Denna vecka pågår den årliga nationella Krisberedskapsveckan. I kommunens podd Bättre Tillsammans kan du nu höra två rykande färska avsnitt: Kommundirektör Ida Texell pratar om varför det är viktigt att ha en hemberedskap. Och kommunens energi- och klimatrådgivare, Rasam Sheibeh ger sina bästa tips...

29 sepUnik dansföreställning på Alzheimerdagen

På onsdagen firades den internationella Alzheimerdagen på kulturhuset i Kungsängen inför fullsatta läktare. Förutom information om de senaste nyheterna inom forskningen fick åhörarna se en unik dansföreställning.

29 sepIda Texell talar om ledarskapets betydelse vid kriser och krig

Den 29 september talar Upplands-Bros kommundirektör Ida Texell på mässan Personal och Chef, Nordens största mötesplats för alla som leder och utvecklar verksamheter och människor.