Upplands-Bro utvecklas

Ingen h2 rubrik finns

Upplands-Bro – ditt hem, vårt samhälle

Vi är omgivna av vatten och ett femtiotal öar, bara tre mil från huvudstaden. Det gör Upplands Bro attraktivt för boende, företagande och besök. Kombinationen två tätorter och levande landsbygd i en växande huvudstadsregion gör att de som flyttar hit också stannar kvar. Välkommen hit, du med.

Läs mer om att bo, bygga och leva hållbart i Upplands-Bro

Här utvecklas Upplands-Bro

Vi planerar för framtiden

Upplands-Bro befinner sig mitt i en fas av expansion och tillväxt där det redan funnits mycket att bygga vidare på. Här kan du både ta del av våra översiktsplaner och det som är detaljplanerat för utveckling av bebyggelse, service, kommunikationer, infrastruktur och miljö.

Läs mer om översiktsplaner i kommunen

Så går det till

Allting brukar börja med en idé. När idén blir till ett planbesked kan den med hjälp av arkitekter och andra experter steg för steg omvandlas till en del av trivsamt samhälle. Har du en idé du vill förverkliga? Ta reda på hur detaljplaneprocessen går till.

Läs mer om detaljplaneprocessen

Evenemang

 1. 04 jan-
  Boka plats

  Försäljning av gallrade böcker

 2. 27 jan-
  Boka plats
 3. 31 jan-
  Boka plats

  Fri entré

  Tisdagsmys i Bro

Se fler evenemang

Vi på kontaktcenter finns här för dig!

Vi har svar på alla dina frågor och hjälper dig komma i kontakt med rätt personer.

Se alla öppettider för våra verksamheter

Senaste nyheterna

10 novInvigning av Sparres väg i Bro Mälarstad, välkommen!

Ett viktigt steg tas i Bro Mälarstad när Sparres väg nu står klar. Tisdagen 15 november är det dags för invigning med fika. Välkommen!

28 sepFramtidsdag i Bro – var med och påverka utvecklingen!

Lördagen den 8 oktober klockan 11:30-15:30 bjuds allmänheten in att prata om utvecklingen i centrala Bro. På en framtidspromenad ges invånarna möjlighet att tycka till om flera olika frågeområden, exempelvis mötesplatser, trygghet, trafik och naturvärden. Även kommunpolisen kommer vara på plats. Da...

12 majUpplands-Brohus bygger tio radhus på Köpmanvägen i Bro

Den 27 april godkände kommunfullmäktige Upplands-Brohus framställan om produktion av tio radhus på Köpmanvägen i Bro. Nu arbetar Upplands-Brohus med kalkyl och bygglov för projektet. Husen beräknas stå klara till sommaren 2024.

10 marPå samråd: Planprogram för bostäder söder om järnvägen i Bro

Småskalig bostadsbebyggelse med närhet till kollektivtrafik och natur är tanken för två områden söder om järnvägen i Bro. Ett förslag till planprogram är nu ute på samråd. Den som vill kan lämna synpunkter på förslaget fram till den 23 mars.

3 marArkitekter arbetar vidare med visionen för framtidens Bro centrum

Under 2021 fick tre olika arkitektkontor i uppdrag att ta fram skisser som inspiration på hur Bro skulle kunna se ut i framtiden och därmed inleda dialog om framtida utveckling. Dessa skisser presenterades under hösten. Upplands-Bro kommun har valt att gå vidare med ett av arkitektkontoren för att ...