Uppdaterad 08 september 2023
Skriv ut

Brodagen

Brodagen den 9 september klockan 11 - 15 blir i år en officiell PEP-dag med fokus på rörelseglädje. Här får du uppleva clowner utan gränser, trollkarl, ponnyridning, aktivitetsområde med bland annat uppblåsbar hinderbana och hoppborg, MTB Freestyle Show och mycket mer. Succén med swimrun är tillbaka även i år. På kvällen bjuds dessutom på utomhusbio.

Bild på en logotyp

Scenprogram (lilla scenen bredvid Aktivitetscontainern)

11.00 Uppträdande från Funkisfestivalen

11.30 Tatakai Kyokushin – Karateuppvisning

12.00 Bro Församling Körsång

12.45 Kulturskolan Upplands-Bro Dans och Prova på dans

13.30 Opus Nordens Musikskola

14.15 Aqua Sand Art sandanimation

På centrumtorget

Bro Food Market
Flera olika foodtrucks säljer mat under Brodagen.

Marknadsstånd
Möt föreningar och företag som ställer ut på marknaden och säljer allt från lokalproducerad mat till smarta ting.

Cykelfix
Gratis cykelverkstad. Ta med dig cykeln så fixar vi den!

Musikquiz/tipspromenad
Under hela dagen finns det ett musikquiz/tipspromenad. Biobiljetter lottas ut till vinnarna. Svarspapper för quizet kommer finnas vid bibliotekets bord utanför Brohuset. Du behöver en telefon som kan läsa av QR-koder för att kunna delta.

Lämna in sport- och friluftsprylar till Fritidsbanken
Nu är det klart att Fritidsbanken öppnar i Upplands-Bro under hösten. Det är inte helt bestämt vilken lokal verksamheten kommer att vara i, men uppstarten av insamlingen är redan på Brodagen. Då kommer Fritidsbanken att finnas på plats med ett eget bord och en släpvagn där allt som skänks kommer att samlas och sedan fraktas till den lokal där verksamheten sedan ska vara i. Välkommen att skänka sport- och friluftsprylar som sedan kan lånas ut via Fritidsbanken när den slår upp portarna senare i höst.

UB Konst
Välkommen till UB Konst:s bord på Brodagen! Här möter du konstnärerna Jenny Berntsson och Åsa Elieson som berättar om de konstaktiviteter vi anordnar i kommunen. Vi ses vid den skulptur som Barnens Konstklubb (BKK) byggde invid aktivitetscontainern under sommarlovets tre sista veckor. Själva bordet i sig utgör också under Brodagen spelplats för den performance som BKK startade under sommaren. Kom med och vidareutveckla det konstverket!

UB Konst ger också en introduktion till den virtuella konstutställning Vävda rum som just nu – och fram till den 30 september – tar plats i Bro och Kungsängen. Se till att ha fullt laddat mobilbatteri för att kunna uppleva verken på plats. Du kan också förbereda dig genom att ladda ned appen Vävda rum i din telefon.

Trollkarlen Robert Ace

Robert Ace är trollkarl & komisk ficktjuv. Han har flera års erfarenhet som artist, med shower runt om i världen. Tyskland, Italien, Indien och Kina för att nämna några länder. Under brodagen kommer Robert Ace gå runt och bjuda på magiska trick och upplevelser.

PEP-program

Bilder på barn som springer, mountainbikes, ponnyridning och clowner utan gränser

Generation Pep arbetar med att förändra förutsättningarna för barn och unga så att alla barn får rätt till bästa möjliga hälsa. Under Brodagen erbjuds gratis prova-på-aktiviteter.

Bågskytte

Käpphästar

Hoppborg och upplåsbar hinderbana

Basket

Emil Spanos, smaka på hälsosam mat

MTB Mountainbike show
Showen visas lockan 11.30, 12.30, 13,30 och 14.30

Lilla Broloppet
Loppet är max 1km och startar klockan 11.30, Alla barn upp till 13 år får delta. Du anmäler dig på plats.

Ponnyridning
Ponnyridningen är öppen klockan 12-14.

Clowner utan gränser
Showen startar klockan 13:00.

Utomhusbio

Tid: 20.00
Längd: 104 minuter
Plats: Gräsmattan bakom Bro Simhall

Filmvisning av Paradiset Brinner, filmen som spelades in i Bro under förra sommaren och där flera lokala invånare är statister. Ta med dig egen picknickfilt eller stol att sitta på.

Om filmen
Tre systrar står enade i en stökig men kärleksfull vardag utan föräldrar. Allt de behöver är varandra, sina vänner och tidsfördriv som inbrott i obevakade poolvillor. Men när socialtjänsten anar oråd tvingas Laura söka hjälp utanför flockens trygghet.
Klockan tickar och det blir allt tydligare att livet är på väg att förändras för alltid, i en värld den där frihet och förtvivlan ligger kind mot kind.

Regi: Mika Gustafson

Upplands-Bro Swimrun

Förra årets succé, Upplands-Bro swimrun, är tillbaka! Den 9 september avgörs tävlingen, där deltagarna ska ta sig från Marina föreningshuset i Kungsängen till målgången i Stjärnparken i Bro centrum.

Är du nöjd med informationen på sidan?