Uppdaterad 22 maj 2024
Skriv ut

Bostad med särskilt stöd och service

För dig som på grund av din funktionsnedsättning har behov av boende med tillgång till personal finns olika alternativ i Upplands-Bro kommun.

Vad är bostad med särskilt stöd och service?

Du som inte kan bo i en egen bostad kan ansöka om en bostad med särskild service. I boendet finns personal dygnet runt som kan stötta dig i det som du inte kan sköta själv. Vilken sorts bostad som passar dig beror på hur stora behov du har av stöd i boendet.

Det finns tre olika sorters bostäder:

Servicebostad: Du bor i en egen lägenhet och har tillgång till personal som hjälper dig med det du inte klarar av dygnet runt.

Gruppbostad: Ett bostadsalternativ för dig med ett omfattande tillsyns- och omvårdnadsbehov. Personal finns som stöd dygnet runt.

Anpassad bostad: En bostad anpassad efter ditt funktionshinder. Här finns ingen personal.

 

Så ansöker du

Du kan ansöka om avlösarservice direkt via kommunens e-tjänst via länken nedan.

När din ansökan har kommit in till oss ringer vi upp och stämmer av hur ditt behov ser ut.

Gruppbostäder i Upplands-Bro

Furuhälls gruppbostad består av fem lägenheter. Gruppbostaden ligger i ett flerfamiljshus i Kungsängens centrum nära pendeltåg och Mälaren.

Furuhälls gruppbostad vänder sig till dig med utvecklingsstörning och andra funktionsnedsättningar. Verksamhetens mål är att erbjuda stöd i boendet samt individuellt anpassade aktiviteter som ska stötta dig i din utveckling.

Du som bor på Furuhäll erbjuds en egen individuell aktivitet varje vecka. Verksamheten erbjuder flera gemensamma aktiviteter som till exempel dans, bowling och gymnastik.

Du kan kontakta oss via kommunens kontaktcenter.

Besöksadress Furuhäll

Furuhällsvägen 6, Kungsängen

Gula villans gruppbostad består av fem lägenheter. Gula villan ligger i ett lugnt villaområde i Bro med närhet till vatten, natur och den egna trädgården. Här har du en egen lägenhet och tillgång till ett gemensamt vardagsrum och kök.

Gula villan erbjuder aktiviteter utifrån dina och de andra boendes intressen som till exempel promenader, fika eller ridning på en ridskola i närheten.

På Gula villan får du stöd utifrån dina behov. Målet är att stärka din självkänsla så att du klarar så mycket som möjligt själv. Gula villan riktar sig till dig med omfattande stödbehov.

Du kan kontakta oss via kommunens kontaktcenter.

Besöksadress Gula villan

Berberisvägen 26A-D, Bro

Rosa villan består av sex lägenheter och ligger i ett lugnt villaområde i Bro med närhet till vatten och natur. Rosa villan har en stor trädgård. Här har du en egen lägenhet och tillgång till ett gemensamt vardagsrum.

Gruppbostaden vänder sig till dig med utvecklingsstörning som på olika sätt behöver stöd i vardagen. Verksamhetens mål är att stödja och utveckla din och de andra boendes självständighet.

Här erbjuds gruppaktiviteter och enskilda aktiviteter utifrån de boendes önskemål. Vi gör spontana utflykter. Atmosfären på Rosa villan är lugn och hemtrevlig.

Du kan kontakta oss via kommunens kontaktcenter.

Besöksadress Rosa villan

Berberisvägen 26 A-D, Bro

Kamrervägens gruppbostad består av sex lägenheter. Boendet ligger i ett villaområde fem minuter från Bro centrum och Bro station.

Verksamheten stöttar de boende på enskilda och gemensamma aktiviteter och utflykter såsom simning och biobesök. En gång i månaden erbjuds middag i det gemensamma köket för de som önskar delta.

Vid husmötet som sker en gång per månad bestäms vilken mat som ska komma på nästa gemensamma middag, samt andra önskemål från dig och de andra boende som till exempel aktiviteter man vill göra eller synpunkter på boendet.

Du kan kontakta oss via kommunens kontaktcenter.

Kontaktcenter

Besöksadress Kamrervägen

Kamrervägen 8, Br

Skyttens gruppbostad ligger i Kungsängen. Här erbjuds boende i egna rum och de har tillgång till gemensamt kök och vardagsrum.

Gruppbostaden vänder sig till dig med utvecklingsstörning och andra funktionsnedsättningar. Verksamhetens mål är att erbjuda stöd och utveckling i vardagen utifrån dina individuella förutsättningar.

Du kan kontakta oss via kommunens kontaktcenter.

Kontaktcenter

Besöksadress Skyttens väg

Skyttens väg 87, Kungsängen

Östervägens gruppbostad består av sex lägenheter och ligger i ett bostadsområde i Kungsängens centrum nära pendeltåg och Mälaren. Här erbjuds egna lägenheter med en gemensam lokal i en separat lägenhet.

Gruppbostaden vänder sig till dig med utvecklingsstörning och andra funktionsnedsättningar. Verksamhetens mål är att erbjuda stöd och utveckling i vardagen utifrån alla boendes egna förutsättningar.

Alla som bor på Östervägen uppmuntras att delta i aktiviteter utifrån sina egna önskemål. Boende och personal arrangerar gemensamma aktiviteter som till exempel film- och tacokvällar i den gemensamma lokalen.

Du kan kontakta oss via kommunens kontaktcenter.

Kontaktcenter

Besöksadress Östervägen

Östervägen 23, Kungsängen

Parkvägens gruppbostad består av sex lägenheter och ligger i ett lugnt villaområde i Bro vid en återvändsgata med direkt anslutning till skog och ett motionsspår. Varje boende har en egen lägenhet och tillgång till egen ingång om man så önskar. Stora gemensamhetsutrymmen och en härlig altan möjliggör gemensamma men även enskilda aktiviteter.

Parkvägen vänder sig till dig med intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd. Verksamhetens mål är att erbjuda stöd och utveckling i vardagen utifrån dina individuella förutsättningar, behov och önskemål. Verksamheten erbjuder gruppaktiviteter och enskilda aktiviteter utifrån behov och önskemål.

Du kan kontakta oss via kommunens kontaktcenter.

Kontaktcenter

Besöksadress Parkvägen

Parkvägen, Bro

Servicebostäder i Upplands-Bro

Kyrkvägen är en servicebostad med tio satellitlägenheter. Med satellitlägenheter avses fristående lägenheter med en gemensam samlingslägenhet där det finns tillgänglig personal.

Kyrkvägens servicebostad vänder sig till dig som kan klara eget boende men behöver varierande stöd från personalen.

Kyrkvägens servicebostad erbjuder stöd och uppmuntran till dig för att göra egna aktiviteter utifrån dina intressen. Aktiviteterna kan till exempel vara ridning, gympa, delta i en filmvisning eller spela spel i samlingslägenheten där det finns personal för att skapa en lugn och trygg miljö.

Du kan kontakta oss via kommunens kontaktcenter.

Kontaktcenter

Besöksadress Kyrkvägen

Kyrkvägen 9, Kungsängen

Svartviken är en servicebostad med tio satellitlägenheter. Med satellitlägenheter avses fristående lägenheter med en gemensam samlingslägenhet där det finns tillgänglig personal.

Svartvikens servicebostad vänder sig till dig som kan klara eget boende men behöver varierande stöd från personalen.

Svartvikens servicebostad erbjuder stöd och uppmuntran till dig för att göra egna aktiviteter utifrån dina intressen. Aktiviteterna kan till exempel vara ridning, gympa, delta i en filmvisning eller spela spel i samlingslägenheten där det finns personal för att skapa en lugn och trygg miljö.


Du kan kontakta oss via kommunens kontaktcenter.

Kontaktcenter

Besöksadress Svartviken

Svartviksbacken 12A, Kungsängen

Ringvägen är en servicebostad med tio satellitlägenheter. Med satellitlägenheter avses fristående lägenheter med en gemensam samlingslägenhet där det finns tillgänglig personal.

Ringvägens servicebostad vänder sig till dig som kan klara eget boende men behöver varierande stöd från personalen.

Ringvägens servicebostad erbjuder stöd och uppmuntran till dig för att göra egna aktiviteter utifrån dina intressen. Aktiviteterna kan till exempel vara ridning, gympa, delta i en filmvisning eller spela spel i samlingslägenheten där det finns personal för att skapa en lugn och trygg miljö.


Du kan kontakta oss via kommunens kontaktcenter.

Kontaktcenter

Besöksadress Ringvägen

Ringvägen 15, Kungsängen

Är du nöjd med informationen på sidan?