Uppdaterad 19 juli 2023
Skriv ut

Bergshöjdens förskola

Förskolan Bergshöjden ligger i centrala Kungsängen med närhet till kommunikationer, naturområden och Mälaren. På förskolan Bergshöjden finns två åldersnära team, Björken och Lönnen. Varje dag delas barnen in i mindre projektgrupper.

Foto på Berghöjdens förskola

Så här jobbar vi

Undervisningen utgår ifrån Läroplan18. Vår pedagogik är inspirerad av Reggio Emilias filosofi där vi ser alla barn som kompetenta, att alla barn utvecklas individuellt och i samspel med andra. Lärmiljöerna byggs i ett tillgänglighetsperspektiv med fokus på att skapa en trygg bas för alla barn.

Språk och kunskapsutvecklande undervisning erbjuds alla barn. ”Värden i Världen”, ”Hoppfulla berättelser” och barnens närmiljö ”Mitt Kungsängen” är några av de projekt som pedagogerna arbetar med för att ge varje barn en väl avvägd dag på förskolan fylld av utveckling och lärande.

Hållbarhet och utomhuspedagogik

Vi arbetar aktivt utifrån den kommungemensamma projektidén Hållbar framtid genom miljöcertifieringen Grön Flagg. Varje vecka besöker barngrupperna natur och kulturplatser i vår närmiljö.

Maten på Bergshöjdens förskola

Maten på Bergshöjdens förskola följer kommunens gemensamma matsedel. Den är säsongsanpassad, miljömässigt hållbar och varierad med inslag från olika delar av världen. På menyn har vi både svensk husmanskost och elevernas “favoriträtter”.

Ansök till oss

Vill du ansöka om förskoleplats på Bergshöjdens förskola? Gör ditt val i vår e-tjänst.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med Bergshöjdens förskola? Kontakta oss via vår lärplattform Vklass eller hör av dig direkt till förskolan.

Biträdande rektor Linda Bygde

Team Lönnen

Team Björken

Administratör Helena Ek

Hitta till oss

Bergvägen 14E , 196 31 Kungsängen

Är du nöjd med informationen på sidan?