Uppdaterad 09 november 2022
Skriv ut

Fågelskådning

Visste du att Upplands-Bro är ett av Stockholms mest fågelrika områden? Fågelskådning är ett utmärkt sätt att komma ut i naturen. Du behöver inte vara fågelexpert för att titta eller lyssna på fåglar. Oavsett om du är en stor fågelentusiast, eller bara vill koppla av en stund, erbjuder en vandring längs Upplands-Broleden goda chanser att skåda olika fågelarter från våra två fågeltorn.

Broängarnas fågeltorn

Många fåglar häckar och rastar i Broängarnas naturreservat som med 230 registrerade arter är ett av Stockholms mest fågelrika områden.

Fågeltornet i Broängarnas naturreservat tar du dig enklast till via naturreservatets parkeringsplats eller från Bro IP, en promenad på cirka två kilometer. Följ Upplands-Broleden fram till skyltar med texten fågeltorn.

Tibblevikens fågeltorn

Till Tibblevikens fågeltorn kommer du via Upplands-Broleden, cirka två kilometers vandring från Kungsängens centrum.

Upplands-Broleden

Den 29 kilometer långa Upplands-Broleden går bland annat genom Broängarnas naturreservat. Inom Upplands-Broleden finns också en tre kilometer lång kultur- och naturstig som börjar vid parkeringen till Broängarnas naturreservat och slutar vid Hästholmen.

Tack vare allemansrätten har vi alla möjlighet att vistas i skog och mark. Tänk på att det är särskilda regler som gäller i naturreservat.

Är du nöjd med informationen på sidan?