Uppdaterad 07 juli 2023
Skriv ut

Rosenängens förskola

Rosenängens förskola har naturen runt knuten och inbjudande pedagogisk utemiljö med både en mindre och en större gård. På Rosenängen finns det sju åldersnära grupper, fördelat i tre strålar. I strålarna råder det ett nära samarbete mellan grupperna.

Foto på Rosenängens förskola

Så här jobbar vi

Rosenängen är en Reggio Emilia inspirerad förskola med levande pedagogiska miljöer. I det projekterande arbetet erbjuds barnen fördjupningar i olika ämnen. Vi arbetar med hundraspråklighet, som innebär att vi strävar efter att erbjuda barnen en mångfald av uttryckssätt. I vårt projekterande arbetssätt väver vi in arbetet med hållbar framtid och Grön Flagg. På förskolan har vi även en utegrupp. Där arbetar vi med undervisningen utomhus, majoriteten av tiden, i förskolans närmiljö.

Robotar och digitala läromedel

På Rosenängens förskola arbetar vi med att integrera digitala verktyg i utbildningen och undervisningen. Bland annat så arbetar pedagogerna och barnen med ipads, interaktiva skärmar, webbägg, blue-bot, digital och analog programmering, makeymakey, digitala bilderböcker och olika pedagogiska appar. Vi utgår från barnen som producenter av informations- och kommunikationsteknik (IKT) och inte som konsumenter.

Ansök till oss

Vill du ansöka om förskoleplats på Rosenängens förskola? Gör ditt val i vår e-tjänst.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med Rosenängens förskola? Kontakta oss via vår lärplattform Vklass eller hör av dig direkt till förskolan.

Avdelning Bullerbyn/Villekulla

Avdelning Lönneberga/Katthult

Avdelning Saltkråkan/Junibacken

Hitta till oss

Begoniaslingan 1, 197 36 Bro

Är du nöjd med informationen på sidan?