Uppdaterad 25 november 2022
Skriv ut

Akut stöd och hjälp

Är du i behov av akut stöd och hjälp. Här hittar du kontaktuppgifter och annan bra information som du kan behöva i en akut situation. Befinner du dig i en nödsituation ring alltid 112 SOS Alarm.

Här finns kontaktuppgifter och information om du eller någon närstående har akuta psykiska problem och behöver hjälp. Ring 112 SOS Alarm om du befinner dig i en akut nödsituation.

Psykiatrisk akutmottagning

Är du över 18 år och behöver akut psykiatrisk hjälp nattetid? Besök då psykiatriska akutmottagningen på S:t Görans sjukhus. Öppet dygnet runt.

Psykiatrisk akutmottagning

Barn och unga

Är du mellan 0–17 år som behöver psykiatrisk hjälp? Kontakta Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). BUP En väg in har öppet alla dagar 07.45–16.00.

BUP
BUP akutenhet
För dig som behöver akut hjälp på kvällar, nätter och helger
Sachsgatan 10 i Stockholm

Självmordslinjen

Har du självmordstankar? På Självmordslinjen kan du få stöd dygnet runt av utbildade volontärer. Du kan kontakta dem via telefon, chatt och e-post. Självmordslinjen drivs av MIND som är en ideell förening.

Självmordslinjen

Det finns flera olika jourer och hjälptelefoner som erbjuder stöd och hjälp om du eller en närstående befinner sig i kris. De finns även för dig om du behöver någon att prata med för att få information och råd.

Jourhavande medmänniska

Till Jourhavande medmänniska kan du ringa om du behöver ett lyssnande öra. De som svarar har ingen specialkompetens som kuratorer eller psykologer utan är, som namnet antyder, just vanliga medmänniskor. Öppettider 21.00-06.00 varje natt 

Jourhavande medmänniska

BRIS- Barnens rätt i samhället

Du som är under 18 år kan gratis ringa till Barnens hjälptelefon (Bris) för att få hjälp och stöd. Du kan vara anonym och ditt nummer syns inte på telefonräkningen. Du kan även skicka e-post eller chatta med vuxna på Bris.

Telefonen är öppen 14–21 alla dagar.

BRIS- Barnens rätt i samhället

Befinner du dig i en akut situation och socialtjänsten är stängd? Kontakta socialjouren. De hjälper dig om du exempelvis är utsatt för våld eller övergrepp, har problem med missbruk eller misstänker att ett barn far illa hemma. Socialjouren ger akut stöd till dig som befinner dig i en utsatt situation. Det kan handla om våld och övergrepp, missbruk eller andra akuta situationer, till exempel om du misstänker att ett barn riskerar att fara illa i sin hemmiljö. Socialjouren arbetar med akuta ärenden som inte kan vänta tills den ordinarie socialtjänsten öppnar.

Ingen innehållsförteckning finns

Kontakta socialjouren nordväst

Socialjouren nordväst

Kan inte visa öppettider

[object Object]

Under vardagar klockan 02.00-08.00 och helger klockan 02.00-16.00 samt dagar när ordinarie socialtjänst håller stängt har socialjouren beredskap och nås via 112. Befinner du dig i en nödsituation ringer du 112.

Är du nöjd med informationen på sidan?