Uppdaterad 11 november 2022
Skriv ut

Hagnäs förskola

Hagnäs är Brunnas minsta förskola med avdelningarna Myran och Humlan för barn i åldern 1–3 år samt Fjärilen med 3–5 åringar. Förskolan ligger naturskönt, nära skog och grönområden. Förskolan är Grön Flagg-certifierad och deltar i det kommungemensamma projektet Hållbar framtid.

Pedagogisk lärmiljö

Förskolan har en tydlig och estetiskt inbjudande lärmiljö som erbjuder barnen något att tänka kring, förundras över och inspireras av. Tillsammans med lyhörda pedagoger formas en trygg, rolig och tillåtande atmosfär där barnen ges utrymme och möjlighet till lek, utveckling och lärande.

Utbildning, undervisning och lekfullt lärande

De olika projekten som pågår i grupperna utgår ifrån barnens nyfikenhet samt läroplanens olika områden som naturvetenskap, matematik, teknik, språk och digital kompetens.

Ateljéverksamhet

I vår enhet har vi en central ateljé där barnen från våra tre förskolor ges möjligheter att skapa, utforska och experimentera i en tillåtande och inspirerande miljö. I ateljén får barnen möta vår ateljerista som har fördjupade kunskaper om estetik, konst och bildskapande. Ateljén finns på förskolan Artisten.

Maten på Hagnäs förskola

Maten på Hagnäs förskola följer kommunens gemensamma matsedel. Den är säsongsanpassad, miljömässigt hållbar och varierad med inslag från olika delar av världen. På menyn har vi både svensk husmanskost och elevernas “favoriträtter”.

Ansök till oss

Vill du ansöka om förskoleplats på Hagnäs förskola? Gör ditt val i vår e-tjänst.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med Hagnäs förskola? Kontakta oss via vår lärplattform Vklass eller hör av dig direkt till förskolan.

Avdelning Myran

Avdelning Humlan

Avdelning Fjärilen

Hitta till oss

Hagnäsvägen 2, 196 37 Kungsängen

Är du nöjd med informationen på sidan?