Uppdaterad 29 november 2022
Skriv ut

Starta företag eller vidareutveckla en idè

Har du en företagsidé du skulle vilja utveckla? Eller står du kanske redan i startgroparna, redo att starta ditt nya företag och behöver information om hur man gör? Oavsett var du befinner dig i din ”starta-eget-resa” så finns det hjälp att få.

Kom i gång med företagandet

På verksamt.se hittar du all information du behöver för att komma i gång med ditt företagande. Du kan exempelvis välja företagsform, företagsnamn och registrera ditt företag. Verksamt.se är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket.

Från och med hösten 2022 kommer kommunen satsa på en ny form för att utveckla entreprenörskap och nyföretagande i kommunen. Upplands-Brobor med en dröm och idé ska få möjlighet att utveckla sina affärsidéer. då lanseras Startup Upplands-Bro– en lokal modell för nyföretagande.

Under etableringsfasen, är du välkommen att kontakta näringslivsavdelningen för frågor.

Lär dig mer om skatter och avgifter

Vill du lära dig mer om skatter, avgifter och annat som är viktigt att kunna som företagare? Kika på Skatteverkets kostnadsfria webbseminarier som riktar sig till dig som vill starta företag.

Rådgivning och stöd

Vill du prata med en företagsrådgivare eller behöver du hjälp med finansieringen för att komma i gång?

Hjälp till dig som vill starta företag

Som nystartad företagare kan du behöva ansöka om tillstånd för din verksamhet, hitta lokaler eller kompetens till ditt företag.

Om du ska starta företag och behöver hjälp av kommunen i flera olika ärenden – exempelvis tillstånd, mark och lokaler – kan du få hjälp via vår företagslots.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få dagsfärsk information om sådant som är aktuellt för dig som är företagare i Upplands-Bro kommun.

Är du nöjd med informationen på sidan?