Uppdaterad 04 mars 2024
Skriv ut

Boka sporthallar och idrottsplatser

Om du är engagerad i en förening som ska anordna träningar, turneringar, cuper eller andra aktiviteter för sina medlemmar, har vi flera idrottsanläggningar att hyra ut. De mindre idrottssalarna kan du boka både som privatperson och som representant för en förening.

Söker du möteslokal eller lokal för övernattning åt din förening eller skolklass?

Sport- och gymnastikhallar

Sporthallarna i Upplands-Bro kommun används främst av våra olika idrottsföreningar för träningar och matcher. Men vissa tider, till exempel tidiga eftermiddagar och helgkvällar samt under loven är de ofta tillgängliga.

Du och ditt lag/förening har tillträde till omklädningsrum 30 minuter före bokad (tränings-)tid och 30 minuter efter.

Läs gärna igenom våra allmänna villkor för lokalbokning innan du bokar.

Kungshallen är en multihall med inriktning på bordtennis. Hallen är 39 x 44 meter, har ett mindre gym, konferensrum och servering.

Kungshallen

Klockvägen 5, Kungsängen

Vid Upplands-Brogymnasiet hittar du den här stora sporthallen med måtten 36 x 54 m, matchur och en läktare för 175 åskådare. Här finns även en danssal med speglar, spinningsal och ett mindre gym.

Kungsängens sporthall

Skolvägen 24, 196 30 Kungsängen

Sporthallen i Bro centrum har måtten 20 x 40 meter vilket gör att den passar för bland annat innebandy och basket. I anslutning till hallen finns även ett gym.

Bro sporthall

Blomstervägen 4, 197 31 Bro

För lag som tränar handboll är Ekhammarhallen, med måtten 20 x 40 meter, perfekt. I Ekhammarhallen finns även Kungsängens Kampsportcenter.

Ekhammarhallen

Skolvägen 20, 196 34 Kungsängen

Hall för basket, handboll och innebandy med måtten 20 x 40 meter.

Hagnäshallen

Hagnäsvägen 3, 196 37 Kungsängen

Idrottsplatser

i Upplands-Bro kommun används idrottsplatserna främst av våra olika idrottsföreningar för träningar och matcher.

Du och ditt lag/förening har tillträde till omklädningsrum 30 minuter före bokad (tränings-)tid och 30 minuter efter.

Läs gärna igenom våra allmänna villkor för lokalbokning innan du bokar.

Kungsängen IP är en modern idrottsanläggning i Gröna Dalen, söder om E18. Här hittar du fem fullstora fotbollsplaner, tre med naturgräs och två med konstgräs. Det finns också friidrottsbanor, en konstfryst bandybana samt servicebyggnad med omklädningsrum och servering.

När Kungsängens IP inte är bokad är det fritt fram för dig att träna på löparbanor, fotbollsplan och den konstfrusna isen. Vill du till exempel köra spontanfotboll på den uppvärmda fotbollsplanen när det börjar mörkna och inga träningar pågår, kan du ta kontakt med idrottsplatsens personal så tänder de belysningen.

Kungsängens IP

Västra Rydsvägen 111, 19631 Kungsängen
Konstfrusen bandyplan Kungsängen IP

Vill du veta när isbanan är öppen för allmänheten? Öppettiderna uppdateras utifrån träningar, bandymatcher och andra evenemang. När banan är öppen för allmänheten är det endast tillåtet med hockey-/bandyklubba på en avgränsad del av plan.

Idrottsplatsen i Bro är en fotbollsarena med fotbollshall, gräs- och konstgräsplaner, servering och omklädningspaviljong.

Bro IP

Grinslögs väg 1, 197 91 Bro

I Håbo-Tibble kyrkby finns Klockardalens IP finns fotbollsplaner, omklädningspaviljong, beachvolleyplan, isbana, tennisplan och skateramper.

Klockardalens IP

Ålstavägen 1, 197 93 Bro

Träningstider, konstgräs och naturgräs

Du som är ledare för en grupp som tränar i våra idrottshallar/anläggningar och på våra fotbollsplaner ansvarar för att träningarna avslutas i god tid innan nästa lag ska börja.

Det är också viktigt att alla som deltar på träningen hjälps åt för att förhindra att farliga mikroplaster från konstgräset sprids och att ni tillsammans håller naturgräsplanerna fina.

Hallar och planer får bara disponeras den tid som står på bokningsbeskedet. Har du till exempel bokat klockan 17.00–18.00, se då till att aktiviteten/träningstiden är 55 minuter så att ni har tid att samla in bollar, koner och annat material medan nästa lag/förening förbereder sin aktivitet. Motsvarande rutin gäller vid 90-minuterspass.

Inom Upplands-Bro arbetar vi aktivt för att minimera spridningen av mikroplaster från kommunens konstgräsplaner. Bland annat genom granulatfällor i dagvattenbrunnarna för att förhindra att det sprids i dammar och vattendrag. Vintertid läggs snön från röjning av konstgräsplanerna på en asfaltsyta eller annan avsedd plats, så att vi enkelt kan återföra granulatet till planerna när snön har smält.

Genom att följa några enkla råd kan du också hjälpa till.

  • Borsta av dig och töm skorna innan du lämnar planen.
  • Du som är tränare: föregå med gott exempel och påminn spelarna om att borsta av sig och tömma sina skor.
  • Har du fått hem granulat? Skaka av kläderna innan du stoppar dem i tvättmaskinen. Släng granulatet i hushållssoporna (brännbart avfall) och inte i toalett, dusch eller diskho.

När ni tränar på naturgräsplanerna och har avslutat passet, kom ihåg att trampa tillbaka eventuellt lösa torvor och flytta tillbaka målen till sin plats utanför gräset.

Skolornas gymnastiksalar

I flera av våra kommunala skolor finns det gymnastiksalar som hyrs ut efter skoltid och på helger.

Läs gärna igenom våra allmänna villkor för lokalbokning innan du bokar.

Bergaskolans gymnastiksal

Gamla landsvägen 16, 196 41, Kungsängen

Brunnaskolans gymnastiksal

Artistvägen 10, 196 38 Kungsängen

Finnstaskolan

Blomstervägen 2, 197 31, Bro

Härneviskolans gymnastiksal

Härnevi Skolväg 10, 197 30, Bro

Lillsjöskolans gymnastiksal

Geologivägen 3, 196 33, Kungsängen

Råbyskolans gymnastiksal

Fågelvägen 5, 197 32, Bro

Tjustaskolans gymnastiksal

Ålstavägen 1, 197 93 Bro

Kontakta lokalbokningen

Lokalbokningen
Har du frågor kontakta kommunens lokalbokning. Förfrågningarna besvaras under kontorstid.

Är du nöjd med informationen på sidan?