Uppdaterad 21 februari 2024
Skriv ut

Björknäs

Direkt nedanför Björknäs camping, cirka sex kilometer från Bro centrum, hittar du härliga Björknäsbadet. Här kan du välja att slå dig ner i gräset, på en klippa eller i sanden närmast vattnet för att njuta av sol och bad.

Bild på Björknäs badplats

Sandstrand och hopptorn

Den fina badplatsen har sandbotten och det är långgrunt, vilket passar bra om du vill ta dig i vattnet lite försiktigt med familjens yngsta. Vill du hellre hoppa i vattnet finns både badbryggor och ett hopptorn.

Under högsommaren anordnas olika vattenaktiviteter. Det finns leksaker som barnen kan låna och leka med på grunt vatten. Soliga dagar finns en liten kiosk och under högsommarveckorna står ofta food trucks vid campingen. Vid stranden finns även toaletter.

Badvattnets kvalitet

Vill du veta om du kan bada vid Björknäsbadet? På Havs- och vattenmyndighetens webbplats kan du hålla ett öga på vattenkvaliteten under hela badsäsongen.

Paddla

Gillar du att paddla kajak? Då är en dag vid Björknäsbadet perfekt för dig!

Du hyr kajaker via appen Frekis där du också hittar instruktioner och aktuella prisuppgifter.

Grillplats

Vid Björknäsbadet finns en iordningställd grillplats. Av hänsyn till andra gäster får du inte grilla eller elda på någon annan plats i området.

Hundbadplats

Vid Björknäs badplats finns en separat hundbadplats där du kan låta din hund bada.

Besök Björknäs

Björknäs badplats

Björknäsbadet, 197 91 Bro

Till Björknäsbadet kan du ta buss nummer 556 från mot Ådö från Bro station. Kliv av vid hållplats Björknäsbadet.

Parkera

Om du tar bilen, tänk på att parkera så att vägarna hålls fria, så att räddningsfordon enkelt kan ta sig fram – om det skulle behövas. Ser du ett fordon som hindrar vägen? Kontakta polisen på 114 14, så att de kan bötfälla.

Är du nöjd med informationen på sidan?