Uppdaterad 20 september 2023
Skriv ut

Faktura för privatpersoner

Du kan betala dina fakturor till oss via bankgiro, autogiro eller e-faktura. Med e-faktura får du din faktura direkt till din internetbank och slipper onödiga pappersräkningar.

Bankgiro för in- och utbetalningar

Upplands-Bro kommun använder bankgiro för in- och utbetalningar. På fakturor som kommer från kommunen finns en bankgiroavi. På den står bankgironummer och OCR-nummer. Dessa ska användas vid betalning.

  • Vid övriga betalningar används bankgironummer 5420-3674. Det är då mycket viktigt att skriva in referens. Bankgironummer 5093-0155 används för betalning av vatten- och avloppsfakturor.
  • Vid betalning från utlandet används Kommunens IBAN: SE9080000830550038392494 och BIC/SWIFT: SWEDSESS.
  • Kommunens organisationsnummer är 212000-0100.
  • Kommunens VAT-nummer är SE212000010001.

Autogiro

Autogiro är ett medgivande om att pengar för dina betalningar kommer att tas från ditt bankkonto. En stor del av kommunens fakturor kan betalas via autogiro, exempelvis barnomsorg, äldreomsorg, vatten & avlopp och tomträtt.

Om du vill ha autogiro behöver du fylla i en blankett om medgivande. Du kan inte ansöka via internetbanken direkt.

Skicka din blankett till

Upplands-Bro kommun, Ekonomiavdelningen, 196 81 Kungsängen

Skicka din VA-blankett till

Upplands-Bro kommun, VA-enheten, 196 81, Upplands-Bro

E-faktura

E-faktura är kostnadsfri, du får fakturan snabbare och all betalningsinformation är förifylld i internetbanken, det säkerställer att betalningen blir rätt. E-faktura minskar också pappersförbrukningen och är klimatsmart.

Gör så här för att få e-faktura:

  • Anmäl att du vill ha e-faktura på din internetbank och ange ditt kundnummer som står längst upp till höger på pappersfakturan.
  • När anmälan är mottagen och registrerad kommer betalningarna att skickas till din internetbank som e-fakturor. Du kan behöva göra flera anmälningar för olika tjänster/varor (till exempel barnomsorg, äldreomsorg, vatten- och avloppsavgift, avfall) då du har olika kundnummer för olika tjänster/varor.
  • Du kan betala e-faktura för en annan person än fakturamottagaren, exempelvis make/ maka/ sambo. Om det är en annan person än bankkontoinnehavaren som är fakturamottagare, ska dennes personnummer och kundnummer anges på anmälningssidan.

Om du inte längre vill ha e-faktura från Upplands-Bro kommun, gör avanmälan på din internetbank. Avanmälan gäller för alla dina e-fakturor hos Upplands-Bro kommun.

Kontakta oss

Har du frågor om din faktura? Kontakta ansvarigt kontor via kontaktcenter. Du hittar informationen om det i fakturans övre del. Kontakta i första hand handläggaren som står på fakturan.

Kontaktcenter

Är du nöjd med informationen på sidan?