Uppdaterad 04 maj 2023
Skriv ut

Ridning

För dig som gillar hästar finns det många möjligheter i Upplands-Bro. Här kan du ta ridlektioner, rida ute i naturen eller hyra stallplats åt din häst. Dessutom finns galoppbanan Bro Park där du kan titta på galopptävlingar.

Rida ut i naturen

På Lennartsnäshalvön finns 35 kilometer ridleder som är uppmärkta med stolpar med gul rand. Det finns även ridleder i Lillsjön-Örnnässjöns naturreservat.

Ibland går vandringsled och ridled på samma sträcka, då är det viktigt att ryttare och vandrare visar hänsyn till varandra.

Ladda ner broschyren om Upplands-Broleden för att se var ridlederna går.

Stall med ridskolor eller ridhus

För dig som vill ta ridlektioner, hyra stallplats eller delta i ridtävlingar finns det ett stort utbud i Upplands-Bro.

På Almare Stäkets Säteri hittar du bland annat en ridanläggning med två ridhus och ett brett utbud av träningsmöjligheter för dressyr och hoppning.

Föreningen Stäketryttarna anordnar ridkurser och tävlingar på Almare Stäkets Säteri.

På Kvarnibble gård finns en ridanläggning där du kan hyra stallplats eller boka ridhus/ridbana.

Ridskolan på Skällsta är liten och familjär. Här finns något för alla, oavsett tidigare erfarenhet, och ambitionsnivå.

I Bro ligger Upplands-Bro Ryttarförenings stall med ridskola för barn och vuxna. Från ridlekis och knattegrupper för de minsta till specialgrupper i både hoppning och dressyr för de mest erfarna eleverna. På veckans schema finns också handikappridning och ridning för personer med ”fysisk aktivitet på recept”.

Örnäs Gård ligger vackert beläget vid Örnässjöns naturreservat. Här kan du som vill rida islandshästar ta enstaka ridlektioner, delta i uteritter eller veckolånga ridläger.

Galoppbanan Bro Park

Bro Park ersatte 2016 Täby Galopp som Stockholms främsta galoppbana. Här kan du se snabba galopphästar samtidigt som du äter en god lunch, umgås med familj och vänner eller knyter kontakter i en vacker miljö. Årets största tävlingsdagar på Bro Park är Super Sunday i juni och Stockholm Cup i september.

Är du nöjd med informationen på sidan?