Uppdaterad 19 juli 2023
Skriv ut

Norrboda förskola

Norrboda förskola i Kungsängen ligger naturnära med skogen precis utanför gården. Förskolegården används dagligen som ett läranderum med idén att det man gör inne kan man också göra utomhus. Vårt mål är att ute- och innemiljön ska samspela med varandra och med barnen.

Foto på Norrboda förskola

Projekterande arbetssätt

Norrboda, som har en miljöinriktad profil, består av tre baser med tre åldersnära team på varje bas. Vi arbetar utifrån Reggio Emilias pedagogiska filosofi och ser bland annat digitala verktyg som en tillgång för lärandet. Varje bas är utrustad med lärplattor och interaktiva projektorer.

I det projekterande- undersökande arbetssättet får barnen möjlighet att fördjupa sig i sina frågor och utforska sina hypoteser som uppstår utifrån områden i gemensamhetsprojektet. I arbetet utgår vi från barnens behov, nyfikenhet och intressen. Genom pedagogisk dokumentation fångar vi in barnens frågor, undersökanden och hypoteser, vilka utmanas genom undervisningen och de hundra språken.

Se filmen för en inblick i Norrboda förskolas verksamhet och miljöer.

Hållbar framtid

Norrboda förskola deltar i det kommungemensamma projektet för hållbar framtid: Barns relation till sin närmiljö - hoppfulla berättelser i ett hållbart lärande, vilket innebär att vi i undervisningen har som grundtanke att erbjuda barnen rika tillfällen till att uppleva och lära om kultur, hållbarhet och omtanke om våra medmänniskor, djur och natur.

Mat av hög kvalitet

Hos oss finns en egen kock som lagar mat från grunden, ofta med ekologiska och närodlade produkter. Maten serveras i vår matsal där barnen tillsammans med pedagogerna också får välja fritt från en stor salladsbuffé.

Ateljérista och specialpedagog

Norrboda är en del av Norra Kungsängens förskolor, med tillgång till specialpedagog, pedagogisk utvecklingsledare samt ett nära samarbete med kommunens resursteam.

Ansök till oss

Vill du ansöka om förskoleplats på Norrboda förskola? Gör ditt val i vår e-tjänst.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med Norrboda förskola? Kontakta oss via vår lärplattform Vklass eller hör av dig direkt till förskolan.

Röd bas
Pysslingar, Tomtar och Knyten
Blå bas (mellan)
Troll, Vättar och Jättar
Gul bas (äldre barn)
Älvor, Feer och Drakar

Hitta till oss

Norrbodavägen 19, 196 36 Kungsängen

Är du nöjd med informationen på sidan?