Uppdaterad 17 augusti 2023
Skriv ut

Kungsdagen

Här hittar du programmet till Kungsdagen lördag 26 augusti klockan 11 - 15 i Kungsängens centrum. Kom och gör Kungsdagen till en av årets stora folkfester!

Här finns något att uppleva för alla åldrar. Förutom underhållning på scenen kommer torget att fyllas med bland annat karusell, ansiktsmålning och ballongfigurer för barn, marknadsbord, food trucks, räddningstjänsten, föreningar samt lokala företag och restauranger.

Bild på en logotyp

SCENPROGRAM

Kl 11.00 - 11.03. Invigningstal

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos inviger Kungsdagen.

Kl 11.03 - 11.40. Daniel Karlsson Trollkarl. Fritt inträde

Daniel Karlsson är en av Sveriges mest uppskattade trollkarlar. Mest känd är han som programledare för hans egna tittarsuccé "Den itusågade Kaninen" som sänts i Barnkanalen i hela fem säsonger! Daniels föreställningar är fartfyllda och intensiva med stort fokus på humor och publikdeltagande. Föreställningarna passar alla åldrar!

Man med trollstav i handen

Daniel Karlsson Trollkarl

Kl 11.50 - 12.05. Artister från Funkisfestivalen. Fritt inträde

Häng med på en svängig kavalkad av dansvänliga låtar framförda av artister från den populära Funkisfestivalen! Kända hitlåtar som "Dansa pausa" och "Raggen går" framförs av Albin, Derun, Fatima, Gustav och Micke.

Artist på scenen

Artisten Derun från Funkisfestivalen

Kl 12.10 - 12.25. Dancing Queens. Fritt inträde

Upplev en färgsprakande och medryckande dansshow! Dancing Queens är en dansskola i Upplands-Bro, startad av Sara Gadd, som erbjuder danskurser för barn och ungdomar.

Dansgrupp med tjejer

Dancing Queens

Kl 12.30 - 12.50. Opus Nordens musikskola. Fritt inträde

Sjung med i körmusik framförd av musikelever på Opus Norden! Skolan har konstmusik som profil där både klassisk musik och jazz är huvudteman. Undervisningen bedrivs både fysiskt som digitalt och individuellt och i ensemble. Erbjuder undervisning på alla stråkinstrument, piano, gitarr, sång och komposition.

En stor kör på scenen

Foto: Torbjörn Pettersson. Från Temakonserten Sound of Music

Kl 13.00 - 14.00. Süperstar Orkestar med Kulturskolan i Upplands-Bro. Fritt inträde

Süperstar Orkestar är en blåsorkester från Stockholm som spelar romsk partymusik från Balkan. Orkestern har genomfört mer än 1000 spelningar och fick sitt stora genombrott samtidigt som Emir Kusturicas film Svart Katt - Vit Katt visades i Sverige.

Orkester

Süperstar Orkestar

Kl 14.15 - 15.00. Jens Hult. Fritt inträde

Singer-songwritern Jens Hult slog igenom i Idol 2013 med bland annat sin tolkning av "Strövtåg i hembygden", och hans låt "Precis som du vill" har över 14 miljoner uppspelningar på Spotify. Hans senaste singel, Symfoni, är en pop-duett med Björn Holmgren, där nostalgi blandas med ungdomlighet.

Man med armarna i kors

Jens Hult

I MARKNADSOMRÅDET

Ansiktsmålning

Passa på att få en fantasifull ansiktsmålning!

Barn med ansiktsmålning

Food trucks och matupplevelser

Njut av maten från de food trucks som är på plats eller någon av de lokala restaurangerna som flyttat ut bland marknadsborden. Eller besök de matställen som ligger runt Kungsängens torg.

Food truck

Karusell för barnen

För de yngre barnen finns en karusell på plats. Passa på att ta en tur under Kungsdagen!

Två barn i karusell

Räddningstjänst och polis

På Kungsdagen har du möjlighet att se fordon från räddningstjänsten i Attunda och polisen på nära håll. Har du tur kanske du får provsitta!

En brandbil

Marknad

Möt föreningar och företag som ställer ut på marknaden och säljer allt från lokalproducerad mat till smarta ting.

Mamma med barn vid marknadsbord

Är du nöjd med informationen på sidan?