Uppdaterad 17 januari 2023
Skriv ut

Lillsjön och Lillsjö friluftsgård

Vid Lillsjöbadets lättillgängliga och välordnade badstrand finns det mesta du kan önska dig en solig sommardag – grillplatser, lekplats, badbrygga och hundbad. Här kan du spela beachvolley och frisbeegolf.

Här finns också Lillsjö friluftsgård, med bokningsbar möteslokal, allmänna omklädningsrum och värmestuga. I januari 2023 öppnar Petjos kafé i friluftsgården.

Bild på Lillsjöns badplats

Lillsjö friluftsgård

Tegelbyggnad med fordon och människor runt omkring.

I friluftsgården vid Lillsjön finns kafé, möteslokal, värmestuga, omklädningsrum och en massa smarta digitala hjälpmedel som ska göra gården till en samlingspunkt året runt.

Öppettider

Öppettiderna gäller värmestugan, omklädningsrummen och rullstolsanpassad WC.

  • Oktober–april: måndag-söndag klockan 10:00-16:00
  • Maj-september: måndag-söndag klockan 08:00-19:00

Boka möteslokalen

Från 30 november 2022 är möteslokalen bokningsbar. Lokalen kan bokas av föreningar, skolor, kommunala verksamheter och företag för konferenser och utbildningar. Den kan inte bokas av privatpersoner.

Badvattnets kvalitet

Vill du veta om du kan bada vid Lillsjöbadet? På Havs- och vattenmyndighetens webbplats kan du hålla ett öga på vattenkvaliteten under hela badsäsongen.

Lillsjöbadets utegym och lekplats

Lillsjöbadet har en multifunktionell träningsplats där du kan träna olika delar av kroppen med hjälp av din egen kroppsvikt. Längs strandpromenaden mellan Lillsjöbadet och Sylta hittar du även ett mindre utegym.

Lekplatsen är kul för både stora och små barn, här finns en parkourbana, balansbana, gungor och lekkojor.

Discgolfbanan Lillsjön

Discgolf liknar vanlig golf, med du använder discar (frisbees) som ska träffa en korg. En discgolfbana med 18 korgar hittar du strax ovanför Lillsjöns badplats. Det är en utmanande skogbana som många tycker är en av Sveriges finaste.

Brunna Frisbeeklubb både tränar och anordnar tävlingar på Lillsjöns discgolfbana.

Uppkopplad badplats

Kommunen genomför att innovationsprojekt vid Lillsjön för att ge bättre medborgareservice. Genom sensorer och "internet of things", IOT, har vi skapat nya möjligheter för er som gästar badplatsen att förbereda er för besöket och få en ännu bättre service under vistelsen.

Färger och meddelanden nedan skiftar beroende på aktuell status.

Trafikljus

Grönt = låg eller ingen trängsel

Gult = Trängsel kan förekomma

Rött = Många besökare och mycket aktivitet, trängsel förekommer

Observera att det inte är exakt antal besökare och aktiviteter som visas.

Sidan kan ta några sekunder att ladda.

Så går det till

Uppkopplade rörelsesensorer och mätsensorer finns utplacerade i området. De samlar automatiskt in data i realtid i kommunens IOT-plattform. Datan presenteras sedan för allmänheten via kommunens webbplats.

Sensorerna samlar inte på något sätt in personuppgifter. Värdena är indikativa, det vill säga ungefärliga, inte helt exakta.

Besök Lillsjön

Lillsjön

Lillsjö badväg, 196 35 Kungsängen

Parkera

Om du tar bilen, tänk på att parkera så att vägarna hålls fria, så att räddningsfordon enkelt kan ta sig fram – om det skulle behövas. Ser du ett fordon som hindrar vägen? Kontakta polisen på 114 14, så att de kan bötfälla.

Är du nöjd med informationen på sidan?