17JUN2022

Störningsinformation

Kommande och pågående drift- och störningsarbeten i kommunen.

Asfaltering i Trädgårdsstaden, Bro

4-8 juli asfalteras vägen vid den nya cirkulationsplatsen i korsningen Assurs väg och Ginnlögs väg.

Asfalteringen görs nattetid klockan 22-05.

Framkomligheten kommer att vara begränsad och trafiken kommer att dirigeras av vägvakter.

Sänk hastigheten och kör försiktigtnär du passerar!

Trädck med skylt om att det är avstängt.

Trädäck längs strandpromenaden vid Lillsjön avstängd - lagas provisoriskt vecka 25

Många saknar att kunna promenera på gångbron längs Lillsjön i Sylta. Den är just nu avstängd på grund av att stolparna under vattenytan skadades under vårvintern då isen smälte och frös igen om vartannat.

En byggkonstruktör har besiktigat gångbron och slår fast att konstruktionen kan lagas provisoriskt för att användas under sommaren. Det behövs dock en mer omfattande reparation för att inte samma sak ska hända igen. Det arbetet kommer att göras till hösten.

Arbetet med den provisoriska lagningen påbörjas under vecka 25 och beräknas ta fyra arbetsdagar.

Därefter ska gångbron kunna öppnas för sköna promenader i sommarvädret.

Markarbeten i korsningen Ginnlögs väg/Assurs väg i Bro

Från och med den 16 juni till i slutet av september 2022 kommer entreprenören JVAB att utföra markarbeten i korsningen Ginnlögs väg/Assurs väg i Bro. Vägen kommer att vara tillgänglig för både biltrafikanter och gång- och cykeltrafikanter men leds runt arbetsområdet.

Läs mer om arbetet med Trädgårdsstaden

Bygge begränsar Lillsjöns tillgänglighet

Bygget av Lillsjö friluftsgård och upprustningen av badplatsen påverkar tillgängligheten. Delar av området måste av säkerhetsskäl stängslas in. Arbetet kommer dock att pausas över badsäsongen och staketet har därför plockats bort vid månadsskiftet maj/juni, förutom det som omgärdar den blivande friluftsgården.

Läs mer om upprustningen av Lillsjöns badplats här.

Den röda linjen i illustrationen markerar staketets maximala utbredning

Den röda linjen i illustrationen markerar staketets maximala utbredning.

Ny infartsparkering vid Bro station från 12 april

Nu påbörjas markförstärkningsarbeten i Trädgårdsstaden i Bro. Den nuvarande infartsparkeringen ligger inom arbetsområdet och kommer därför att flyttas provisoriskt under utbyggnadstiden.

Den nya parkeringsytan ligger ca 300 meter öster om entrén till Bro station.

Den nya infartsparkeringen tas i bruk måndag den 12 april. Bilister hänvisas från och med denna dag till en ny infart som är placerad ca 550 m österut på Ginnlögs väg.

Läs mer här

Kartbild över Bro stationsomrde.

Figur 1: Dagens parkeringsplats vid Bro station. Figur 2: Kommande tillfälliga parkeringsplats. Figur 3: Ungefärlig placering på ny infart till parkeringen.

Kontakt

Har du frågor, kontakta Kontaktcenter

Fråga oss
08-581 690 00

Trafikverket bygger två nya broar

Trafikverket inledde hösten 2021 byggnationen av två nya öppningsbara broar i Upplands-Bro. Den ena vid Almarestäket mot Järfälla och den andra vid Erikssund mot Sigtuna.

Trafik kan passera under byggtiden

Vid båda brobyggena kan trafiken passera under byggtiden. Vissa störningar kan komma att ske, såsom buller, vibrationer och transporter med tunga fordon. Byggtiden är tre år.

Senaste nyheterna

 • 28 JUN 2022
  Nyföretagarcentrum i Upplands-Bro har avslutats. Kommunen satsar nu på en ny form för att utveckla entreprenörskap och nyföretagande i kommunen. Upplands-Brobor med en dröm och idé ska få möjlighet att utveckla sina affärsidéer. I...
 • 27 JUN 2022
  Under sommaren kan det uppstå problem med flugor och dålig lukt i sopkärlet för matavfall. Så här gör du för att undvika dålig lukt och insekter.
 • 27 JUN 2022
  Vattentemperatur, trängsel, antal lediga P-platser och mer. Badplatsen vid Lillsjön är numera uppkopplad mot kommunens webb så att du i realtid kan se status på flera parametrar. Nu kan du planera ditt besök så att det blir som det...
 • 27 JUN 2022
  Två personer dödades och flera skadades i samband med en skjutning på en gaybar i Norges huvudstad Oslo under midsommarhelgen. Dådet skedde dagen innan den årliga Prideparaden i Oslo. Paraden ställdes in till följd av händelsen.
 • 22 JUN 2022
  Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) önskar alla en glad midsommar och en skön sommar.
 • 21 JUN 2022
  Under två år firades midsommar digitalt i Upplands-Bro, på grund av pandemin. I år är det traditionella firandet tillbaka både i Bro och Kungsängen.
 • 21 JUN 2022
  Bättre Tillsammans är namnet på kommunens egen podd om hållbarhet. I sommar ändrar avsnitten form och fokuserar på personliga berättelser. Samtalsledare blir Shacke Elmi, uppväxt i Bro och tidigare fältassistent i kommunen. Han...
 • 20 JUN 2022
  Nu har du som är intresserad av odling möjligheten att byta sticklingar med andra odlande kommuninvånare. Onsdagen den 22 juni klockan 18-19 arrangeras en sticklingbytarkväll av ideella odlingsentusiaster i Aktivitetscontainern vid...
 • 20 JUN 2022
  Tillsammans med Stiftelsen Tryggare Sverige arbetar Upplands-Bro kommun med att kartlägga hur brottslighet och otrygghet påverkar det lokala näringslivet. En enkätundersökning genomförs bland företagare i kommunen den 3 juni till 3...
Upp