18FEB2021

Störningsinformation

Kommande och pågående drift- och störningsarbeten i kommunen.

Vattenkiosken på Kraftvägen 13 i Kungsängen är åter i funktion

Vägarbete på Granhammarsvägen

Sprängningsarbete på Granhammarsvägen

Under ett par veckor med start måndag den 22 februari kommer sprängningsarbeten att utföras på Granhammarsvägen i höjd med avfarten från Enköping.

Sprängningarna kommer att utföras vardagar enligt tidsintervallerna nedan. När sprängningarna utförs kommer kortare stopp ske i trafiken.

Måndag-torsdag 10:00-10:10 och 14:00-14:10
Fredag 10:00-10:10

Avstängningar och trafikomledning under byggnationstiden

Gång- och cykelvägen som idag löper längs Granhammarsvägen är avstängd och leds om via Stråkstigen och Kungsängens IP.

Vänstersväng till påfarten mot Enköping för trafikanter från Tibble är avstängd och trafiken omleds via Brunnarondellen.

Fler åtgärder kan komma att ske löpande under byggnationstiden.

Tänk på att hålla hastigheten och visa hänsyn till arbetarna och era medtrafikanter!

Läs mer om arbetet

Arbete längs Enköpingsvägen mellan Brorondellen och Råbyrondellen i Bro

Arbete med anläggning av regional gång- och cykelväg, etapp-2 längs med Enköpingsvägen påbörjas tisdag 2020-12-15. Under arbetet kan det förekomma buller under dagtid.

Kommunen bygger ny gång- och cykelväg med regional standard för att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten för gång- och cykeltrafikanter.

Enligt den preliminära tidsplanen förväntas arbetet vara klart juli 2021.

Läs mer om arbetet

Arbete längs Kockbackavägen i Bro

Arbete med anläggning av ny gång- och cykelväg längs med Kockbackavägen påbörjas tisdag 2020-12-15. Under arbetet kan det förekomma buller under dagtid.

Kommunen bygger ny gång- och cykelväg för att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten för gång- och cykeltrafikanter.

Enligt den preliminära tidsplanen förväntas arbetet vara klart juli 2021.

Läs mer om arbetet

Ombyggnation av trappan på Bro station

Beab kommer på uppdrag av kommunen att bygga om trappan och lägga om värmekablarna under plattytan till stationshuset vid Bro station. Arbetet påbörjas 11 januari 2021.

Trappan kommer under arbetet att vara helt avstängd. Gående hänvisas till rampen vid stationshuset.

Bussbolaget är informerat om att det kan ta lite längre tid för resenärerna att komma till bussarna.

Norrvatten byter ut huvudvattenledningen vid Tibble i Kungsängen

Ledningsarbetena kommer att pågå till mars 2021.

Läs om arbetet på Norrvattens webbplats

Omläggning av plan 4 på Kungsängens IP

Arbete med omläggning av plan 4 på Kungsängens IP startar under vecka 35 och beräknas pågå under hösten. Plan 4 är den gräsplan som huvudsakligen används av den amerikanska fotbollen. När vårsäsongen 2021 drar igång ska en plan av bra kvalité kunna tas i bruk.

Kungsängens IP byggdes av Peab som en totalentreprenad och blev klar 2012. I samband med slutbesiktning framkom en del anmärkningar. Bland annat när det gällde utförandet av naturgräsplanerna.

På Peabs bekostnad kommer därför plan 4 att läggas om och konstbevattning installeras.

Kontakt

Har du frågor, kontakta Kontaktcenter

Fråga oss
08-581 690 00

Senaste nyheterna

 • 4 MAR 2021
  Sveriges kommuner och regioner, SKR, sammanställer varje år trygghetsfaktorer i landets kommuner. Årets siffror visar en förbättring på flera punkter i Upplands-Bro. Samtidigt är det tydligt att vi fortfarande har utmaningar. Arbetet...
 • 3 MAR 2021
  Under vintern har rekryteringsprocessen till ny samhällsbyggnadschef pågått. Nu är det klart. Thomas Lenell, nuvarande samhällsbyggnadschef i Ale kommun, blir ny samhällsbyggnadschef i Upplands-Bro. Han tillträder tjänsten i juni...
 • 3 MAR 2021
  I veckan har Aftonbladet granskat det kriminella nätverket i Bro. I en artikel lyfts hur kommunen arbetar förebyggande för att förhindra att unga dras in i nätverket.
 • 2 MAR 2021
  Från 1 mars har Folkhälsomyndigheten infört skärpta regler för serveringsställen. De gäller till och med 11 april.
 • 26 FEB 2021
  Intressanta gäster och många bra tips bjöds det på under första året med kommunens podd Bättre Tillsammans, hållbart helt enkelt . Framåt kan lyssnaren fortsätta räkna med en mix av gäster och ämnen – och ett större fokus på sådant...
 • 26 FEB 2021
  Gör dig redo för musikfest med glitter och glamour! Årets lokala deltävling av Funkisfestivalen går av stapeln i kommunens youtubekanal lördag 27 februari klockan 18.00. Då avgörs vem som får representera Upplands-Bro i den stora...
 • 26 FEB 2021
  Varje år delar Upplands-Bro kommun ut det pedagogiska priset. Syfte med priset är att uppmärksamma god pedagogik och det viktiga arbete som göra för barn och ungdomar. Fokusområde för årets pris är pedagogiska lärmiljöer.
 • 18 FEB 2021
  Till höstterminen 2021 finns en ny medieprofil att söka för elever på Upplands-Brogymnasiet. Medieprofilen fokuserar på digitalt skapande, design och media.
 • 17 FEB 2021
  För sitt starka engagemang för ungdomar, både på jobbet i Upplands-Bro ryttarförening och på fritiden, får Agneta Dahllöf utmärkelsen Årets Upplands-Broare 2020. Det tillkännagavs på kommunfullmäktige 17 februari.
Fråga oss
Upp