19MAJ2020

Störningsinformation

Kommande och pågående drift- och störningsarbeten i kommunen.

Avstängning av gångbana längs med Bygdegårdsvägen

Nu har kommunen påbörjat arbetet med att bygga en ny gång- och cykelväg längs med Bygdegårdsvägen i Kungsängen (sträckan mellan Skyttens väg och Tvärvägen).

Arbetet innebär att befintlig gångbana mellan Tvärvägen och Skyttens väg kommer att vara avstängd under hela byggtiden. Kommunen bygger om vägen för att för att förbättra trafiksäkerheten och tillgängligheten för gång- och cykeltrafikanter.

Du som använder gångbanan får använda en omledningsväg (via Gröna dalen) under byggperioden. Under arbetet kan det förekomma buller, dagtid klockan 07.00-17.00.

Enligt den preliminära tidsplanen förväntas arbetet vara klart september 2020.

Omledning vid Lillsjö badväg

Uppdatering 13 maj, kl. 10.10

Under hela vecka 21, med start måndagen den 18 maj, kommer biltrafiken till badplatsen och naturreservatet vid Lillsjö badväg att ledas om via villaområdet (se bifogad bild).

Gång- och cykeltrafikanter påverkas inte och inte heller biltrafikanter som ska till förskolan och äldreboendet.

Arbete på Granhammarsvägen

Uppdatering 28 april, kl. 15.22

Tisdagen den 12 maj kommer trafikljus placeras ut vid påfarten mot Stockholm från Brunnahållet. Trafikljusen kommer att reglera trafiken vardagar mellan klockan 06.30 - 08.30 samt klockan 14.00 - 18.00.

Tidsintervallen för trafikljusen kan komma att ändras vid behov.

Uppdatering 28 april

Med start vecka 18 kommer det utföras justeringar i avstängningarna på Granhammarsvägen för att få ett bättre flyt i trafiken, främst till och från Brunna.

Gång- och cykelvägen som idag löper längs Granhammarsvägen kommer att stängas av och ledas om via Stråkstigen och Kungsängens IP. Detta görs för att kunna öppna upp ytterligare ett körfält från Brunnarondellen fram till på- och avfarterna till E18.

Båda påfarterna kommer att breddas för att underlätta för tung trafik. Vänstersväng till påfarten mot Enköping kommer att stängas av.

Åtgärder kommer att ske löpande under byggnationstiden.

Just nu pågår arbete med att förbättra trafiksäkerheten på Granhammarsvägen i Kungsängen. Målet med arbetet är att förbättra trafikmiljön – både säkerhetsmässigt och trafikmiljömässigt.

Läs om arbetet

Kontakt

Har du frågor, kontakta Kontaktcenter

Fråga oss
08-581 690 00

Senaste nyheterna

 • 29 MAJ 2020
  Eftersom stora folksamlingar ska undvikas för att minska risken för smittspridning av coronaviruset, firas nationaldagen 2020 i Upplands-Bro med en film. Men som traditionen bjuder blir det ändå sång, tal, dans och musik.
 • 29 MAJ 2020
  Polis har beslutat att upprätta två anmälningar mot en medarbetare på Ekhammarskolan. Rektorn på skolan genomförde en kränkningsutredning och därefter vidtalades polis som ser allvarligt på det som framkommit i utredningen.
 • 26 MAJ 2020
  Upplands-Bro kommun behåller betyget 4,0 av 6 i Svenskt näringslivs årliga enkätundersökning om företagsklimatet i landets kommuner. Blands stockholmskommunerna ger det en delad topplacering med Solna.
 • 26 MAJ 2020
  Upplands-Bro kommun delar för tredje gången ut pris till ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som bidragit till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i. I år fick Magnusson Petfood ta emot vi...
 • 25 MAJ 2020
  Det har varit en svår period på äldreboendena Norrgården och Allégården, där flera äldre avlidit i covid-19. Sakta men säkert återvänder nu en ny slags vardag. Enhetschefen Susanna Kraftelid berättar.
 • 20 MAJ 2020
  Är du i behov av en större trygghet i hemmet nattetid? Då finns flera olika möjligheter att få stöd av kommunen. En av dessa är trygghetskameran där du slipper att bli väckt av besökande hemtjänstpersonal när du sover.
 • 19 MAJ 2020
  Makarna Gudrun Sandén, 90 och Börje Sandén, 92 har avlidit. Många kommer att minnas dem för deras livslånga arbete med att gräva fram och dokumentera Upplands-Bros lokala historia.
 • 15 MAJ 2020
  I onsdags, den 13 maj, var det dags för kommunens gymnasieelever att hämta ut sina första take away-luncher från restaurangerna i Upplands-Bro. Ett initiativ från kommunen som står för kostnaden, främst för att stötta de lokala krögarna...
 • 14 MAJ 2020
  I höst ska en ny digital tjänst lanseras där Upplands-Bros 10-16-åringar ska kunna hitta kul fritidsaktiviteter att testa. Idén kommer från den ideella föreningen Sparks Generation som nu utvecklar appen i ett pilotprojekt tillsammans...
Upp