14FEB2020

Ombyggnad fjärrvärmenätet i Bro

I Bro samhälle i Upplands-Bro kommun förses majoriteten av bostäderna med fjärrvärme. Värmenätet börjar nå sin tekniska livslängd och därför inleder E.ON nu ett större grävarbete för att förlägga nya ledningar och säkra värmeleveranserna till området.

Fjärrvärmeledningen dras även om lokalt för att på sikt möjliggöra en avveckling av panncentralen i centrum. En avveckling som nu blivit möjligt tack vare den nya kretsloppsanläggningen på Högbytorp som numera förser området med återvunnen fjärrvärme.

Arbetet i Bro centrum kommer att ske i två etapper:

I den första etappen sker grävarbetet längs gång- och cykelbanan söder om förskolan Norrgrinden fram till Norrgrindsvägen. Under grävarbetet kommer gångare och cyklister ledas om runt Norrgrindens förskola. Gräv och rörarbetet i gc-banan beräknas pågå fram till vecka 11 för att sedan återfyllas runt v.14.

I den andra etappen kommer arbetet att ske vid Centrumparkeringen mellan Råbystigen och Brostigen och kommer innebära att delar av parkeringen kommer att spärras av under arbetets gång. Det gräv och rörarbetet beräknas vara klart vecka 16 och återställas v.20

När grävarbetena är avslutade vid de båda etapperna kommer ett inkopplingsarbete att ske då varmvattenleveransen till området stängs av. Inkopplingsarbetet sker nattetid (troligtvis bara en natt) och information till boende och verksamheter kommer att gå ut i god tid. Därefter sker återfyllning, återställning och städning av området vilken beräknas slutfört v 22.

Senaste nyheterna

 • 10 FEB 2020
  Upplands-Bro kommun växer och snart är vi uppe i 30 000 invånare i kommunen. Det firar vi med en tävling!
 • 10 FEB 2020
  Snart är det sportlov. I årets sportlovsprogram finns sportlovsbio, musikproduktion i studio, hästskötsel, värmekameraexperiment, bågskytte, träning, teater, teaterskola och aktiviteter på fritidsgårdarna och i simhallen. Ha så roligt...
 • 6 FEB 2020
  I kommunens nya Trygghetscenter i Bro samlas flera aktörer under ett tak. Det ska öka samarbetet och förbättra trygghetsarbetet. Närheten till medborgarna ökar när Upplands-Broare nu enkelt kan ta kontakt med kommun, polis, räddningstjänst,...
 • 6 FEB 2020
  Den 4 februari samlades Upplands-Broborna för årets första Tidig kväll med Kjos. Ett trettiotal personer, i olika åldrar, var på plats i Brohuset för att ställa frågor till kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Kjos (M).
 • 3 FEB 2020
  Snart påbörjas arbetet med att anlägga en ny parkering vid förskolan och äldreboendet på Lillsjö badväg. Samtidigt rustar vi upp och utökar antalet parkeringsplatser.
 • 31 JAN 2020
  Planerar du ett byggprojekt i sommar som kräver bygglov eller anmälan? Då är det hög tid att skicka in din bygglovsansökan. Nu kan du enkelt och smidigt söka bygglov och göra en anmälan via kommunens nya e-tjänst.
 • 24 JAN 2020
  Bro:n – ungdomsverksamheten  för unga mellan 16 och 20 år i Bro – arrangerar en jobbmässa den 27 februari och bjuder in företag att träffa och rekrytera ungdomar till extra- eller sommarjobb.
 • 16 JAN 2020
  Onsdagen den 5 februari klockan 15.00 - 18.00 öppnar vi upp portarna till Upplands-Bro kommuns nya Trygghetcenter i Brohuset.
 • 14 JAN 2020
  Upplands-Bro, Håbo, Knivsta och Sigtuna och kommuner har gemensamt handlat upp ett nytt insamlingssystem för avfall. Planerat införande är hösten 2020.