Uppdaterad 16 augusti 2023
Skriv ut

Kulturskola

Kulturskoleverksamheten riktar sig till barn och unga, 4 till 19 år, som är intresserade av att spela, sjunga, dansa, skapa och agera. I kurskatalogen ser du enkelt vilka kurser som har lediga platser.

Ingen innehållsförteckning finns

Avgifter Kulturskolan

Terminsavgiften är 900 kr för alla kurser som riktar sig till unga från 6 år och uppåt.
Vid kurser som riktar sig till barn upp till 5 år är avgiften är 600 kr/termin.

Avgiften avser per kurs, deltagare och termin.

Terminsavgiften, som betalas per termin, återbetalas ej. För mer information, vänligen kontakta aktuell kulturskola.

Debitering

Från och med vårterminen 2022 betalas terminsavgiften direkt vid bokning av kursen, antingen via kortbetalning eller Swish-betalning. Om eleven påbörjar undervisningen men väljer att sluta under pågående termin, så betalar vi inte tillbaka eller reducerar avgiften. Avslut på en kurs görs av vårdnadshavare via StudyAlong.

Vid behov av fakturering för kursavgiften, vänligen kontakta aktuell kulturskola.

Hyra instrument

Den kommunala Kulturskolan i Upplands-Bro erbjuder uthyrning av stråk- och blåsinstrument. Du får hyra i två terminer och instrumenthyran är 250 kr/termin.

När du hyr ett instrument av Kulturskolan skriver du på en ansvarsförbindelse. Du förbinder dig att ta god hand om instrumentet och att du ersätter eventuella skador eller förlorat instrument. Kulturskolan har ingen särskild försäkring för varje instrument, så kontrollera vad som gäller hos just ditt försäkringsbolag.

Kulturskolans olika aktörer

I Upplands-Bro finns flera aktörer som arrangerar musikundervisning och andra kulturaktiviteter. Här är de aktörer som du kan välja.

Den kommunala kulturskolan erbjuder undervisning i konst, sång och kör, teater och film, dans, samt undervisning på olika instrument både individuellt och i ensemble. Kulturskolan erbjuder också musikprofil på Upplands-Brogymnasiet.

Har konstmusik som profil där både klassisk musik och jazz är huvudteman. Undervisningen bedrivs både fysiskt som digitalt och individuellt och i ensemble. Erbjuder undervisning på alla stråkinstrument, piano, gitarr, sång och komposition.

Erbjuder teater, film och kurser i kreativt skrivande samt ett mer unikt utbud av målande med sand, på vattenyta och med ljus; tekniker från olika kulturer i samverkan med Aqua Sand Art. Jobbar med teman som centrerar kring klimat på tre olika nivåer: inom mig själv, mellan mig själv och andra, mellan oss och den jord vi fått att förvalta.

Dancing Queens är en dansskola, startad av Sara Gadd, som erbjuder danskurser för barn och ungdomar. Dancing Queens kompletterar den kommunala Kulturskolans utbud med nya danskurser och stilar. Varje termin avslutas med dansshow på scen inför publik. Sara undervisar även dansprofilen på Upplands-Brogymnasiet. Läs mer på hemsidan.

Aqua Sand Art välkomnar barn från 6-19 år som vill prova på och lära sig unika konstnärliga metoder. Vi målar i sand, vatten och ljus och annat material samt uppträder på scen.

Är du nöjd med informationen på sidan?