Äldre

Äldre

Foto: Yanan Li, FOU

Om du är över 65 år och har svårt att klara dina vardagliga sysslor på egen hand kan du ansöka om hjälp. Hjälpen kan till exempel bestå av hemtjänst, boende, anhörigstöd, hjälpmedel och mycket mer.

Nyheter inom Äldre

 • 10 DEC 2018
  Under början av december arrangerades julmarknader på Kungsgården i Kungsängen och Norrgården i Bro, där även Allégården fanns representerade. På marknaderna såldes bland annat julpynt, kakor och konst.
 • 15 NOV 2018
  Varje vecka får de boende på Norrgården i Bro besök av trubaduren Visman, som spelar och sjunger tillsammans med de äldre. Alltifrån lugna visor till låtar med högre tempo som uppmuntrar till dans.
 • 30 OKT 2018
  Varje fredag besöker några av de boende på Kungsgården Snickeriet i Bro. Där tillbringas eftermiddagen med att snickra och förbereda produkter som ska säljas på Kungsgårdens julmarknad.
 • 26 SEP 2018
  Varje år, den 21 september, uppmärksammas Alzheimerdagen över hela världen. I Upplands-Bro arrangerades för åttonde gången Alzheimerdagen då stöd till personer med demensdiagnos och deras anhöriga stod i centrum.
 • 20 APR 2018
  Under våren arrangeras en föreläsningsserie för medarbetare och anhöriga till personer som bor på Kungsgården. Tema för föreläsningar är olika aspekter på åldrande.
 • 23 AUG 2017
  Strax över 30 personer i Upplands-Bro kommun har ett alldeles särskilt uppdrag. De har själva valt att engagera sig för att göra sina medmänniskors vardag lite bättre. De har valt att vara volontärer.

Kalenderhändelser inom stöd & omsorg