Uppdaterad 22 december 2022
Skriv ut

Vem vill du se som Årets Upplands-Broare?

Det är nu dags att nominera den person som du vill ska utses till Årets Upplands-Broare. Senast 20 januari 2023 vill vi ha din nominering.

Priset delas ut årligen och ska gå till en eller flera personer som agerat god förebild för andra. Personen eller personerna som får priset ska bo, arbeta eller på annat sätt vara verksamma i Upplands-Bro den dag nomineringen sker.

Nominera en eller flera

Invånare i Upplands-Bro kommun får nominera en eller flera personer som de tycker bör få priset. I förslaget ska finnas den nominerades fullständiga namn och adress samt en motivering till varför just hen/de ska tilldelas priset.

Det är kommunfullmäktiges presidium, som består av ordförande, förste vice ordförande och andre vice ordförande, som beslutar vem som ska få utmärkelsen.

Pris från vårsalongen

Den eller de personer som utnämns till Årets Upplands-Broare kontaktas innan den formella utnämningen så att det också finns en möjlighet att tacka nej till priset.

Vinnaren får, förutom äran, välja valfritt verk från vårsalongen 2022 i Kungsängens konsthall (4 februari - 25 mars), värt högst 5 000 kr.

Utmärkelsen Årets Upplands-Broare har delats ut sedan 2006. Sedan 2012 är det allmänheten som nominerar kandidater till priset.

Är du nöjd med informationen på sidan?