5AUG2022

Nya gungor invigda i Stjärnparken

Torsdagen den 4 augusti invigdes de nya gungorna i Stjärnparken, i Bro. På plats var Brobor i alla åldrar samt kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Petersson Ersoy (C), som klippte bandet och bjöd in till att gunga.

En man klipper ett band vid gungor

Mattias Petersson Ersoy invigde de nya gungorna

Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att Stjärnparken i Bro ska utvecklas. Under förra året genomförde därför kommunen en enkätundersökning bland barn från 10 år och uppåt, som fick svara på vad de helst ville se i parken. Många önskade gungor. De nya gungorna invigdes på torsdagen av Mattias Peterson Ersoy, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

– Stjärnparken är en viktig satsning för levande och inspirerande fritid i kommunen. Det nya tillskottet av gungor är resultatet av en dialog. Fler gungor efterfrågades och tack vare utveckling och innovation har vi nu gungor med mycket fart och fläkt, sa Mattias Peterson Ersoy.

Man håller tal vid gungorna

Mattias Peterson Ersoy

Flera olika nya varianter av gungor har uppförts. Det finns en surfgunga, en kompisgunga, en snurrvariant som du står på samt en slags karusellgunga.

På plats vid invigningen var även flera barn och föräldrar. Jimmy Korkeasalo och dottern Ebba testade en av de nya gungorna.

En pappa gungar med sin dotter

Jimmy och Ebba Korkeasalo testar en av de nya gungorna

– Det är annorlunda gungor jämfört med andra lekplatser. Den här vi sitter på nu har jag aldrig sett tidigare och det är jätteroligt, säger Jimmy Korkeasalo.

Relaterade nyheter

  • 11 AUG 2022
    I slutet av augusti och början av september arrangerar kommunen festligheter för stora och små på torgen i Bro och Kungsängen. Deltar gör föreningar, lokala företag, politiker och kommunens verksamheter. Välkommen till två dagars trevliga...
  • 10 AUG 2022
    Det har äntligen blivit dags att inviga den nya friluftsgården vid Lillsjön. Här finns nu kafé, möteslokal, värmestuga och omklädningsrum. Den 20 augusti klockan 11 inviger kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson Ersoy...
  • 8 AUG 2022
    I september är det premiär för Upplands-Bro swimrun. Nu bjuder en av loppets sponsorer, tillsammans kommunens fritidskonsulent, tillika OS-medaljör i simning, Lars Frölander, in till ett övningsevent inför loppet. Tips om utrustning...
Upp