17JUN2022

Marika Löf, Lillsjöskolan – årets vinnare av Pedagogiska priset 2021/2022

Marika Löf, Lillsjöskolan, Upplands-Bro kommun, tilldelas Pedagogiska priset läsåret 2021/2022. Marika Löf får utmärkelsen för sitt arbete på Fyren, en kommungemensam resursgrupp i Upplands-Bro kommun för elever med behov av extraordinärt stöd.

– Jag är så glad och rörd, säger Marika Löf, det här verkligen en bekräftelse på att det arbete vi gör varje dag ger resultat.

Utdelning av årets Pedagogiska pris, fr v Paul Gustafsson (M), utbildningsnämndens ordförande, Fredrik Nordvall, utbildningschef Upplands-Bro kommun, Marika Löf, vinnare av Pedagogiska priset 2021/2022, Hans Åberg (L), 1:e vice ordförande utbildningsnämnden samt Rolf Nersing (S), 2:e vice ordförande utbildningsnämnden.

Arbetsmötet på Lillsjöskolan på fredagsmorgonen avbröts överraskande av en prisutdelning. Utbildningsnämndens ordförande, Paul Gustafsson (M), överlämnade blommor, Hans Åberg, (L) 1:e vice ordförande överlämnade prischecken på 30.000 kronor och diplomet överräcktes av Rolf Nersing, (S) 2:e vice ordförande.

– Du har gjort en fantastisk insats Marika, säger utbildningsnämndens ordförande Paul Gustafsson (M). Lika viktigt är att hela Lillsjöskolan är ett så bra team, för det lägger grunden för ett bra jobb för dem vi arbetar för – våra elever.

Motiveringen till Pedagogiska priset - fokusområde Lustfyllt lärande - är:

”På Fyren, som är en kommungemensam resursgrupp i Upplands-Bro kommun, bedrivs en fantastisk undervisning som genomsyras av kvalité, lustfyllt lärande och social samvaro. Marika har genom sin skicklighet skapat en kravanpassad, tydlig, lustfylld och flexibel undervisning med hög kvalité som möter elevernas behov av extraordinärt stöd.

Samtliga elever deltar aktivt och med stor lust i undervisningen och i den sociala samvaron. Eleverna i gruppen har varierande behov och tillhör olika årskurser, så undervisningen genomförs på olika nivåer med stödstrukturer. Det innebär att alla kan delta i samma aktivitet/lektion, vilket resulterar i ett lärande som bygger på ett samspel mellan pedagog och elever.”

Prispengarna kommer att användas till verksamheten i Fyren.

Relaterade nyheter

  • 16 JUN 2022
    Nu har årets glada studenter sprungit ut och ettor och tvåor har gått på sommarlov. Vi önskar er en riktigt fin sommar och ser fram emot att träffa både gamla och nya elever i augusti! 22 augusti Uppstart åk 1 23 augusti Uppstart...
  • 30 MAJ 2022
    Maria Lundin, rektor för Kristallens, Råby samt Norrängens förskolor i Upplands-Bro kommun, är en av tre finalister i Skolledargalan 2022 - ett återkommande evenemang för att lyfta och hylla skolledare. Maria Lundin är finalist i kategorin...
  • 11 MAJ 2022
    Den 10 maj firas Fritidshemmens dag i hela Sverige. På Finnsta-skolan i Upplands-Bro var hela skolgården full av roliga aktiviteter att delta i och under vimplar och färgglada flaggspel fanns utställningar av projekt som pågått på...
Upp