16JUN2022

Kommun på hjul – Upplands-Bro rullar ut kommunbussen

Den 16 och 17 juni är det premiär för Upplands-Bro kommuns nya satsning – kommun på hjul. Upplands-Bro kommun tar nästa steg för en tät och aktiv dialog med invånarna, på plats ute i kommunen. Med kommun på hjul blir Upplands-Bro Sveriges närmaste kommun – vi träffar invånarna där de är.

Kommunbussen på väg hem till Upplands-Bro.

– Kommunen är till för invånarna, därför är jag mycket glad åt att vi nu kan ta nästa viktiga steg på vägen framåt för att öka tillgängligheten. Det ska vara enkelt att få och ha kontakt med kommunen, därför kommer vi nu ut till medborgarna för att aktivt lyssna in deras önskemål och åsikter, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Sommarens aktiviteter för alla åldrar, trygghetsfrågor, bygglovsärenden och delaktighetsprojekt för unga Det är bara något av allt du kan få veta mer om när kommunbussen gör sin premiärtur i Upplands-Bro i försommartid.

– Jag är övertygad om att kommunbussen ska bana väg för de många goda samtalen, säger Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro kommun.

Hon fortsätter:

– Med kommunbussen vill vi underlätta för invånarna att till exempel kunna söka bygglov på plats, få information och kunna ställa frågor om kommande planprocesser i ett tidigt skede. Men du ska också bara kunna komma förbi, ta en kaffe och ge förslag på e-tjänster som vi behöver utveckla eller tipsa om vad du tycker att nästa podd ska handla om.

Kommun på hjul – välkommen till invigning!

Kungsängen: 16 juni kl 12-18 (framför kommunhuset).

Bro: 17 juni kl 12-18, i Bro Centrum.

Vi bjuder på fika och grillar på plats under båda dagarna.

Invigningstal den 16 juni klockan 16.30 av kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) och Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro kommun.

Relaterade nyheter

  • 27 JUN 2022
    Två personer dödades och flera skadades i samband med en skjutning på en gaybar i Norges huvudstad Oslo under midsommarhelgen. Dådet skedde dagen innan den årliga Prideparaden i Oslo. Paraden ställdes in till följd av händelsen.
  • 22 JUN 2022
    Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) önskar alla en glad midsommar och en skön sommar.
  • 21 JUN 2022
    Bättre Tillsammans är namnet på kommunens egen podd om hållbarhet. I sommar ändrar avsnitten form och fokuserar på personliga berättelser. Samtalsledare blir Shacke Elmi, uppväxt i Bro och tidigare fältassistent i kommunen. Han...
Upp