10JUN2022

Högtidligt firande av nya medborgare

Torsdagen den 9 juni hölls en medborgarskapsceremoni i Kulturhuset i Kungsängen. Vid ceremonin firades invånare som blivit svenska medborgare under 2020.

Dukade bord och utdelning av diplom.

Martin Normark (L), kommunalråd, höll tal och delade ut minnesbevis till de nya medborgarna.

På grund av pandemin har kommunen inte kunnat genomföra den traditionella medborgarskapsceremonin under två års tid. Därför firas Upplands-Brobor som blivit svenska medborgare under 2020 först nu. Hälften firades under en ceremoni den 9 juni, andra hälften kommer att firas till hösten.

De nya medborgarna och deras medföljande gäster fick först lyssna till ett tal av kommunalrådet Martin Normark (L), därefter delades minnesbevis och gåvor ut till tonerna av levande musik.

– Medborgarskap är något av det finaste ett land har att erbjuda och i kväll har vi samlats här för att fira tillsammans. Varmt välkommen till Upplands-Bro, till ditt nya land och till den svenska gemenskapen, sa Martin Normark bland annat i sitt tal.

En av kvällens gäster var Galina Nuikina från Ryssland.

– Det är fint att alla samlas och firar, det är en fin tradition, sa hon.

Yanet Hernandez, hennes man Ivan Gonzalez och deras son Alejandro Gonzalez, från Kuba, tyckte också att det var en fin och högtidlig kväll.

– Att bli medborgare är fint, det känns bra att bli en del av Sverige, sa Alejandro Gonzalez.

Kollage: en kvinna och en familj med mor, far och son.

Galina Nuikina samt Ivan Gonzalez, Yanet Hernandez och Alejandro Gonzalez.

Relaterade nyheter

  • 27 JUN 2022
    Två personer dödades och flera skadades i samband med en skjutning på en gaybar i Norges huvudstad Oslo under midsommarhelgen. Dådet skedde dagen innan den årliga Prideparaden i Oslo. Paraden ställdes in till följd av händelsen.
  • 22 JUN 2022
    Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) önskar alla en glad midsommar och en skön sommar.
  • 21 JUN 2022
    Bättre Tillsammans är namnet på kommunens egen podd om hållbarhet. I sommar ändrar avsnitten form och fokuserar på personliga berättelser. Samtalsledare blir Shacke Elmi, uppväxt i Bro och tidigare fältassistent i kommunen. Han...
Upp