30MAJ2022

Maria Lundin, rektor i Upplands-Bro – finalist i Skolledare 21

Maria Lundin, rektor för Kristallens, Råby samt Norrängens förskolor i Upplands-Bro kommun, är en av tre finalister i Skolledargalan 2022 - ett återkommande evenemang för att lyfta och hylla skolledare. Maria Lundin är finalist i kategorin värdegrundsarbete.

Maria Lundin, rektor för Kristallen, Råby samt Norrängens förskolor är finalist i Skolledare21, kategori värdegrundsarbete.

– Det här är fantastiskt roligt, nästan litet svårt att ta in, säger Maria Lundin. Jag är ödmjukt tacksam och vill verkligen understryka att det här är ett lagarbete, där jag och alla pedagoger har möjliggjort varandra. Det är också bra att vi kan sätta Upplands-Bro på kartan för det goda arbete som ständigt pågår här.

Den förkortade motiveringen till finalplatsen är:

”Maria har lagt stor vikt vid att utveckla pedagogernas kompetens inom värdegrundsarbete för att skapa en verksamhet där värdegrunden står i fokus. Maria prioriterar trygghet, inflytande och delaktighet för såväl barn, personal och vårdnadshavare. Med barnens röst i fokus utvecklas lärmiljöer och ett inkluderande arbetssätt.”

– Vi har många kompetenta och skickliga rektorer i Upplands-Bro kommun och Maria är definitivt en av dem. Det är roligt att våra skickliga ledare även uppmärksammas på nationell nivå, säger Fredrik Nordvall, utbildningschef i Upplands-Bro kommun.

Vinnarna tillkännages på Skolledargalan den 28 juni på Nalen.

Relaterade nyheter

  • 17 JUN 2022
    Marika Löf, Lillsjöskolan, Upplands-Bro kommun, tilldelas Pedagogiska priset läsåret 2021/2022. Marika Löf får utmärkelsen för sitt arbete på Fyren, en kommungemensam resursgrupp i Upplands-Bro kommun för elever med behov av extraordinärt...
  • 16 JUN 2022
    Nu har årets glada studenter sprungit ut och ettor och tvåor har gått på sommarlov. Vi önskar er en riktigt fin sommar och ser fram emot att träffa både gamla och nya elever i augusti! 22 augusti Uppstart åk 1 23 augusti Uppstart...
  • 11 MAJ 2022
    Den 10 maj firas Fritidshemmens dag i hela Sverige. På Finnsta-skolan i Upplands-Bro var hela skolgården full av roliga aktiviteter att delta i och under vimplar och färgglada flaggspel fanns utställningar av projekt som pågått på...
Upp