26MAJ2022

Dansprojekt för dementa på Kvistberga – i Dagens Ekos lunchsändning

Dansaren Joakim Stephenson leder dansprojektet för dementa på Kvistaberg och Kungsgårdens boenden. Foto: Yanan Li.

I lunchsändningen av Dagens Eko (Sveriges Radio P1), klockan 12.30 idag, kan du lyssna till ett reportage om det dansprojekt som nu genomförs på Kvistberga och Kungsgårdens boenden i Upplands-Bro kommun. I projektet har professionella dansare från Kungliga Operan arbetat med dans som skapande gemenskap för och med personer med demens.

Dansprojektet inleddes i slutet av mars i år och pågår i tre månader. Syftet är att utveckla en metod där dans kombineras med andra icke-medicinska metoder för personer med demens. Förutom all den glädje som dansen ger alla deltagarna i projektet är syftet också att motverka ensamhet och att väcka minnen till liv.

– Vi har haft så många positiva effekter av projektet, säger Mirjam Brocknäs, enhetschef Kungsgården och förebyggande enheten för äldre, Upplands-Bro kommun. Vi ökar inte bara gemenskapen, vi övar också balans och rörlighet.

Relaterade nyheter

  • 12 JUL 2022
    De samlas varje tisdagsförmiddag i Florasalen på Blomstervägen i Bro. Idag är de ett tiotal glada damer på plats, men säger att de normalt brukar vara runt de 25. De har konkurrens från kyrkan som anordnar en bussutflykt den här dagen....
  • 15 JUN 2022
    För dig som är över 65 finns flera aktiviteter att delta i under sommaren. På programmet finns bland annat hjälp med tekniken och motion i olika former. För mer information och anmälan till aktiviteterna, se längst ner på sidan.
  • 7 JUN 2022
    Skolmiljön passade Eva Burmans son illa. Ströfrånvaron ökade i högstadiet och följde med till gymnasiet, där glöden för att inhämta kunskap snabbt släcktes och ersattes av hemmasittande. – Framtidslabbet gav oss stöd precis när vi...
Upp