20MAJ2022

Stor uppslutning när Nyckelbergsparken i Brunna invigdes

Många deltog när nya Nyckelbergsparken i Brunna invigdes av tekniska nämndens ordförande Marcus Sköld (M) under fredagseftermiddagen. Parken fick tummen upp av besökarna som genast gav sig på att testa linbanor, klätternät, rutschkanor, hängmattor, gungor och annat.

Kollage. Man klipper blågult band, pojke åker rutscgkana och flicka drar linbana mot startramp.

Nyckelbergsparken invigdes av tekniska nämndens ordförande Marcus Sköld (M) med hjälp av Liyas och Maja från Brunna förskola. Karl-Axel gillade rutschkanan i sktionen för 1-3-åringar och Noora gav tummen upp till linbanorna.

Nyckelbergsparken ligger norr om Tarantellastigen och Artistvägen i Brunna, ett stenkast från Brunnaskolan.

– Det här är en bra placering. Det är glädjande att vi har fått till en så pass stor park här som kombinerar lekplats och utegym, här finns något för alla, sa tekniska nämndens ordförande Marcus Sköld (M), innan han klippte bandet och officiellt invigde parken.

Till sin hjälp hade han två barn från Brunna förskola, som bägge gav parken klart godkänt.

För alla åldrar

Nyckelbergsparken riktar sig till besökare i alla åldrar. En sektion med lekredskap är till för barn i åldern 1-3 år, en del är för 4-6-åringar och en tredje, med mer utmanande klättring till exempel, är för 7-12-åringar. Den fjärde delen består av ett utegym för vuxna och parken har även flera sittplatser.

Parken har fått extra utebelysning för att vara tillgänglig och trygg att vistas i året om.

Namnet Nyckelbergsparken var ett av drygt 100 namn som skickades in till kommunen från allmänheten när politikerna efterlyste namnförslag i vintras.

Relaterade nyheter

  • 3 JUN 2022
    Trädäcket längs Lillsjöns vattenlinje vid Högnäsvägen i Sylta är avstängt. Detta på grund av skador på konstruktionen som uppstått under vintern. Nu står det klart att den omtyckta gångbron kan lagas provisoriskt för att användas i...
  • 10 MAJ 2022
    Det har blivit dags för invigning av Nyckelbergsparken – Brunnas nya park med lekplats och utegym. Den 20 maj klockan 14 är den som vill välkommen att delta.
  • 28 MAR 2022
    Det är ett efterlängtat vårtecken – nu pågår arbetet med att ta upp vinterns grus från vägar, gång- och cykelbanor. Runt den 20 april ska det vara klart.
Upp