3MAJ2022

Upplands-Bro är topp tre i landet på digitalisering

Det blev inte vinst för Upplands-Bro kommun i tävlingen Sveriges digitaliseringskommun 2021 som avgjordes på Kvalitetsmässan i Göteborg under måndagen – men en ärofylld delad andraplats tillsammans med Växjö kommun och en lärorik erfarenhet. Vann gjorde Sundsvalls kommun.

SE FILMEN: Så jobbar Upplands-Bro med digitalisering

Kvalitetsmässan är ett forum för verksamhets- och samhällsutveckling inom offentlig sektor. Vartannat år delas priset Sveriges digitaliseringskommun ut till den kommun har lyckats bäst med att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet, skriver Kvalitetsmässan på sin hemsida.

Finalister i denna omgång blev Upplands-Bro, tillsammans med Växjö och Sundsvalls kommuner. På måndagen 2 maj kungjordes vinnaren som alltså blev Sundsvalls kommun. På delad andraplats hamnade Upplands-Bro och Växjö.

– Digitalisering spelar en viktig roll i utvecklingen av kommunens arbete. Det handlar om att effektivisera våra processer och ge ännu bättre service till alla Upplands-Broare. Att Upplands-Bro ligger i framkant på det här området gör mig både stolt och glad, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Kommundirektör Ida Texell ser finalplatsen som ett kvitto på att kommunen jobbar med rätt saker.

– Jag är oerhört stolt över att vi tog oss till final och över mina medarbetare. Vi har tillsammans skapat ett klimat med högt i tak, med fokus på innovation och att möjliggöra förbättring. Vi omsätter nya idéer i praktiken och arbetar kreativt med våra digitala verktyg som hjälper oss att bygga ett hållbart samhälle med service och tillgänglighet för alla invånare, säger Ida Texell.

Sveriges digitaliseringskommun arrangeras av Kvalitetsmässan i samarbete med Sveriges kommuner och regioner (SKR), Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Regeringskansliet, It & telekomföretagen, Microsoft, Telia, Vinnova.

Kollage: Händer som skriver på en laptop, en robot, barn som leker med läsplatta.

Relaterade nyheter

  • 18 MAJ 2022
    Upplands-Bro kommun erbjuder familjerådgivning, riktat till par, som en del i den kommunala servicen. Man kan också få hjälp i sin relation till vuxna barn. De rådgivande samtalen är subventionerade, det första mötet är gratis och...
  • 17 MAJ 2022
    Hur skapar man förutsättningar för ett gott och hållbart ledarskap inom en organinsation, som en kommun? Och finns det något att lära av Schibboleteffekten?
  • 16 MAJ 2022
    Vad tycker du att kommunen och polisen bör jobba med när det handlar om trygghet och säkerhet i Upplands-Bro? Kommunen och lokalpolisen håller gemensamt ett antal medborgardialoger under våren för att prata om trygghet och säkerhet...
Upp