22MAR2022

Många engagerar sig i flyktingmottagandet

I Kungshallen i Kungsängen pågår nu förberedelser av sovplatser för personer som flyr kriget i Ukraina. Än så länge är den vanliga verksamheten med träningar igång i hallen, men det kan ändras med kort varsel när sovplatserna behövs.

Tre personer bygger upp väggar i trä.

Arbetet pågår i delar av Kungshallen.

FRG, kommunens Frivilliga resursgrupp, har aktiverats och håller i arbetet med att förbereda tillfälliga boendeplatser i Kungshallen.

– Det finns ett stort engagemang, många Upplands-Brobor vill hjälpa till. Vi i FRG organiserar Upplands-Bro volontärer – dit man kan anmäla sig om man vill engagera sig. De senaste veckorna har vi fått in över 300 anmälningar, det är positivt, säger Dan Carlsson, FRG-ansvarig.

I Kungshallen fortgår den vanliga verksamheten med träningar och skolidrott än så länge, men det kan ändras med kort varsel när sovplatserna behövs.

Det är Migrationsverket som har gett Upplands-Bro och andra kommuner uppdraget att ta fram tillfälliga boendeplatser för flyktingar som nu kommer från Ukraina.

Relaterade nyheter

  • 27 JUN 2022
    Två personer dödades och flera skadades i samband med en skjutning på en gaybar i Norges huvudstad Oslo under midsommarhelgen. Dådet skedde dagen innan den årliga Prideparaden i Oslo. Paraden ställdes in till följd av händelsen.
  • 22 JUN 2022
    Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) önskar alla en glad midsommar och en skön sommar.
  • 21 JUN 2022
    Bättre Tillsammans är namnet på kommunens egen podd om hållbarhet. I sommar ändrar avsnitten form och fokuserar på personliga berättelser. Samtalsledare blir Shacke Elmi, uppväxt i Bro och tidigare fältassistent i kommunen. Han...
Upp