3JAN2022

ICAs högautomatiserade lager etablerar sig i Brunna

Sedan den 1 december är ICAs högautomatiserade lager i Brunna, i Upplands-Bro i full drift. Det är den första lagerlösningen i Sverige för e-handlad mat. Ambitionen är att det ska kunna växa med de ökande behoven kommande år och nu flyttas all befintlig verksamhet över från Jordbro.

Efter noggranna säkerhetsgenomgångar fick Katarina Barter, näringslivschef i Upplands-Bro kommun och näringslivsutvecklare Beatrice Porshage besöka anläggningen i Brunna. Platschef Fredrik Söderlund visade runt i anläggningen där varorna packas både av personal och med hjälp av 800 robotar.

Fastigheten har en totalyta på 27 200 kvadratmeter. Ambitionen är att det ska kunna växa med de ökande behoven kommande år. Enbart under 2020 ökade ICAs e-handel med 117 procent.

– Ett mycket uppskattat besök, säger Katarina Barter, näringslivschef i Upplands-Bro kommun. Värdestyrningen i ICA är tydlig – på ryggen på allas arbetsjackor står det Engagemang och överallt möter vi leende medarbetare. Fredrik Söderlund hälsar på alla med namn, det är viktigt för honom att veta det. Med ICAs lager i Brunnas värdeord ansvar, stolthet och mod känns det självklart att de etablerat sig här, eftersom Upplands-Bro kommun arbetar efter liknande devis.

Investeringen i Brunna är totalt på 1,1 miljarder kronor och Ocado har automatiserat dagligvarulagret. Idag arbetar 50 personer på Ocado som ansvarar för robotparken och erbjuder stöd dygnet runt, för att säkerställa kvalitet och effektivitet.

Den befintliga e-handelsverksamheten i Jordbro kommer successivt att flyttas över till det nya lagret i Upplands-Bro.

Relaterade nyheter

  • 28 JUN 2022
    Nyföretagarcentrum i Upplands-Bro har avslutats. Kommunen satsar nu på en ny form för att utveckla entreprenörskap och nyföretagande i kommunen. Upplands-Brobor med en dröm och idé ska få möjlighet att utveckla sina affärsidéer. I...
  • 21 JUN 2022
    Näringslivsavdelningen på Upplands-Bro kommun besöker lantbruken i kommunen. Syftet är att öka kunskapen och förståelsen för gröna och areella näringar och samtidigt ge en ökad synlighet för lantbruksföretagen.
  • 20 JUN 2022
    Tillsammans med Stiftelsen Tryggare Sverige arbetar Upplands-Bro kommun med att kartlägga hur brottslighet och otrygghet påverkar det lokala näringslivet. En enkätundersökning genomförs bland företagare i kommunen den 3 juni till 3...
Upp