11OKT2021

Kommundirektör Ida Texell finalist till Årets Hederspris på Framtidsgalan

För sitt arbete för mänskliga rättigheter, för samhällsutveckling inom offentlig sektor samt ett starkt ideellt engagemang har Upplands-Bros kommundirektör, Ida Texell, valts ut som en av finalisterna till Årets Hederspris på den årliga Framtidsgalan.

Kvinna framför kommunhuset i Kungsängen.

Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro.

– Jag är rörd, ödmjuk och glad över denna fina nominering. Att arbeta inom offentlig sektor och få vara med och påverka utvecklingen mot ett hållbart samhälle är ett privilegium som jag håller högt och är oerhört stolt över. Det har betydelse att sådant arbete synliggörs, som nu på Framtidsgalan, säger Ida Texell.

Hon nomineras för sin samlade gärning under de 20 år som hon har verkat inom offentlig sektor. Ida Texell har haft rollen som räddningschef, varit ledamot i regeringens delegation för Agenda 2030, FN:s globala hållbarhetsmål, och leder nu arbetet i Upplands-Bro kommun.

Även hennes ideella engagemang lyfts i motiveringen. Här nämns bland annat styrelsearbete för Svenska livräddningssällskapet, hennes initiativ till grundandet av ett nätverk för en mer jämställd krisberedskap samt hennes nuvarande roll som ordförande för den svenska Scoutrörelsen.

Relaterade nyheter

  • 17 JAN 2022
    Just nu är det ett ansträngt läge i flera av kommunens skolor och förskolor på grund av hög sjukfrånvaro i personalen. Vi behöver tillsammans hålla nere smittspridningen genom att följa myndigheternas rekommendationer.
  • 14 JAN 2022
    Med vaken blick söker de av allt de ser genom bilrutan. De känner varje område i Upplands-Bro kommun precis lika bra som de känner varandra. I tio år har KG Sjöblom och Tomas Arvén rattat Grannstödsbilen i Upplands-Bro kommun ihop....
  • 13 JAN 2022
    Upplands-Bro kommun har den senaste tiden fått in flera synpunkter och flera goda förslag på kommunens ordningsföreskrifter, som bland annat reglerar fyrverkerier på offentlig plats.
Upp