28AUG2021

Dags för årets konstrunda i Upplands-Bro

Målningar, skulpturer, textil och mer därtill. 64 konstnärer och konsthantverkare deltar i årets konstrunda i Upplands-Bro. Från lördag 28 augusti kan du se verk från varje deltagare i en gemensam presentationsutställning i konsthallen i Kungsängen. Själva konstrundan går av stapeln helgen 4-5 september.

En kvinna och  en man framför en tavlevägg.

Tina Närefors från föreningen Konstformer och Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Konstrundan i Upplands-Bro är en årlig tradition som nu firar 15 år. I årets omgång ställer 64 lokala konstnärer och konsthantverkare ut på 22 platser runt om i kommunen.

– Det är fantastiskt att vi har möjlighet att uppleva konst runt knuten, de flesta har gång- eller cykelavstånd till någon av platserna. Konstrundan visar också vilken makalös kraft och förmåga som finns här i kommunen och allt görs med ideella krafter, sa Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande vid öppnandet av presentationsutställningen.

Den visas i konsthallen i Kulturhuset i Kungsängen från lördag 28 augusti fram till 11 september.

Bakom konstrundan står som vanligt föreningen Konstformer.

– Konstrundan är viktig för den ger alla lokala konstnärer och konsthantverkare en chans att synas, även om man är nybörjare. Det är här man börjar, säger Tina Närefors, engagerad i föreningen.

Se filmen: Fredrik Kjos vid presentationsutställningen i konsthallen.

Upplev konstrundan

Konstrundan är öppen 4-5 september klockan 11-17.

Kartfolder med alla 22 utställningsplatser finns att hämta i konsthallen i Kulturhuset i Kungsängen, i kommunhuset samt på kommunens bibliotek.

Läs mer om konstrundan hos föreningen Konstformer.

Konsthallens öppettider

Måndag-torsdag: klockan 10-19

Fredag-söndag: klockan 11-15

Presentationsutställningen visas 28 augusti-11 september.

Relaterade nyheter

  • 28 OKT 2021
    Efter att ha varit stängd i nästan ett år på grund av pandemin och reparationer, öppnar äntligen Bro simhall i morgon. Ett efterlängtat besked för många badsugna.
  • 21 OKT 2021
    Här hittar du årets höstlovsprogram med massor av roliga aktiviteter. Fler aktiviteter kommer publiceras löpande, trevligt lov!
  • 28 SEP 2021
    Nu är det klart vilken som blir Årets Upplands-Broförening 2021. Det nyinstiftade priset går till Tibble Sjöscoutkår. Det beslutade Kultur- och fritidsnämnden på sitt sammanträde 28 september.
Upp