3AUG2021

Kommunen förstärker närvaro i Bro

Med anledning av skottlossningen mot en personbil måndagen 2 augusti sätter kommunen in extra trygghetsskapande resurser i Bro.

Kommunhusets fasad.

Det var på måndagskvällen som händelsen inträffade, en personbil besköts i Bro. Personerna som färdades i bilen klarade sig utan fysiska skador. Under natten till tisdagen anhölls två personer som misstänks ligga bakom händelsen.

Många kan känna oro efter en allvarlig händelse som denna och kommunen vidtar nu åtgärder och förstärker det trygghetsskapande arbetet i området.

Kommunen ökar närvaron genom att sätta in extra resurser till fältgruppen samt utöka tiderna som de rör sig ute den närmsta tiden.

Även kommunens väktarbolag Rapid kommer att öka sin närvaro.

Bostadsbolagen Upplands-Brohus och Hembla samverkar.

Samverkan med polisen

Kommunen har tät kontakt med polisen kring händelsen och polisen kommer som en del av sitt arbete också att sätta in extra resurser och finnas på plats i Bro. Polisen uppmanar allmänheten att komma fram och prata eller ställa frågor om man undrar något.

Vet du något om händelsen?
Kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Relaterade nyheter

  • 24 SEP 2021
    Nyheter från kommunen landar i helgen i Upplands-Brobornas brevlådor, i en bilaga som delas ut med lokaltidningen Mitt i Upplands-Bro. Läs om satsningarna på näringslivet, aktuella byggplaner och om den fullmatade kulturhösten. Bland...
  • 21 SEP 2021
    Varje år genomförs den nationella kampanjen Krisberedskapsveckan, i år sker det 27 september till 3 oktober. Den provocerande rubriken till trots – hur redo är just du att möta en kris? Här kan du läsa mer om hur du stärker din egen...
  • 21 SEP 2021
    Under hösten går Omdaning Bro in i nästa fas. Som boende i Bro kommer du ha möjlighet delta i utvecklingen av ditt område. Ta chansen och var med och påverka framtidens Bro.
Upp