2AUG2021

Upplands-Bro kommun hissar regnbågsflaggan

För att visa stöd för allas värdighet hissar Upplands-Bro kommun regnbågsflaggan under vecka 31 i Kungsängens och Bro centrum.

Regnbågsflagga pridefestival

I enlighet med kommunens flaggpolicy hissas regnbågsflaggan vid två tillfällen under året. Dels den 17 maj då den internationella HBTQ-dagen firas, och dels i anslutning till Stockholm Pride, som i år arrangeras 2-8 augusti.

Regnbågsflaggan skapades i USA på 1970-talet och har blivit en global symbol för stolthet och mångfald, homosexuella, bisexuella och transpersoner, respekt för medmänniskor och tolerans.

Relaterade nyheter

  • 24 SEP 2021
    Nyheter från kommunen landar i helgen i Upplands-Brobornas brevlådor, i en bilaga som delas ut med lokaltidningen Mitt i Upplands-Bro. Läs om satsningarna på näringslivet, aktuella byggplaner och om den fullmatade kulturhösten. Bland...
  • 21 SEP 2021
    Varje år genomförs den nationella kampanjen Krisberedskapsveckan, i år sker det 27 september till 3 oktober. Den provocerande rubriken till trots – hur redo är just du att möta en kris? Här kan du läsa mer om hur du stärker din egen...
  • 21 SEP 2021
    Under hösten går Omdaning Bro in i nästa fas. Som boende i Bro kommer du ha möjlighet delta i utvecklingen av ditt område. Ta chansen och var med och påverka framtidens Bro.
Upp