15JUL2021

Väktarsatsning i Upplands-Bro - en trygghetsframgång

Dubbelbemanning av väktarpatrullerna i Upplands-Bro kommun är en trygghetsframgång. Satsningen har fungerat så väl att säkerhetsföretaget Rapid nu kopierar den unika lösningen som erbjudande till andra Stockholmskommuner.

-Det är lugnt nu i Upplands-Bro kommun, säger Fredrik Molin, vice VD för Rapid och själv boende i kommunen. Ja, det finns en del orospunkter kvar, men samarbetet med kommunen, polisen och fastighetsföretagen har gett effekt. Jag är helt säker – det går åt rätt håll.

Fredrik Molin, vice VD för Rapid.

Det var i juni förra året som bevakningen med väktarpatruller utökades från en till två bilar. I varje bil finns två väktare som alla har förståelse för området de jobbar i.

-Väktarna måste både vara gränssättande och kontaktskapande. Vi arbetar med och bland människor, den sociala delen är så viktig i vårt uppdrag, säger Fredrik Molin. Just därför är rekryteringen av rätt personer för varje uppdrag helt central, och det lägger vi mycket tid på.

- Vi har alltid fått ett gott bemötande här, och jag är övertygad om att det beror på att väktarna upplevs som en del av det hela. Det kan verka som att dubbelbemanningen inte är en så stor sak, men det ger stabilitet i uppdraget och trygghet i att man alltid är två. Av det skälet erbjuder vi just nu bland annat kommuner samma koncept – för vi vet att den är framgångsrik.

Fredrik Molin lyfter även det täta och goda samarbetet med kommunen, räddningstjänsten, polis och fastighetsbolag som en raksträcka till ökad trygghet.

-Allt börjar med medvetenhet om de utmaningar som finns. När människor med mandat och samma lösningsfokuserade inställning delar information med varandra blir ingenting omöjligt att lösa, säger Fredrik Molin. Vi arbetar både proaktivt och reaktivt på en rad fronter, helhetsgreppet ger en lösning som fungerar långsiktigt.

Relaterade nyheter

  • 24 SEP 2021
    Nyheter från kommunen landar i helgen i Upplands-Brobornas brevlådor, i en bilaga som delas ut med lokaltidningen Mitt i Upplands-Bro. Läs om satsningarna på näringslivet, aktuella byggplaner och om den fullmatade kulturhösten. Bland...
  • 21 SEP 2021
    Varje år genomförs den nationella kampanjen Krisberedskapsveckan, i år sker det 27 september till 3 oktober. Den provocerande rubriken till trots – hur redo är just du att möta en kris? Här kan du läsa mer om hur du stärker din egen...
  • 21 SEP 2021
    Under hösten går Omdaning Bro in i nästa fas. Som boende i Bro kommer du ha möjlighet delta i utvecklingen av ditt område. Ta chansen och var med och påverka framtidens Bro.
Upp