23JUN2021

Midsommarfilm! Häng med i dans och lekar

På fredag 25 juni är det midsommarafton. Även i år ska vi tänka på att inte samlas i stora grupper i sommargrönskan. Det blir i stället filmad dans runt midsommarstången, i samarbete med Kungsängens Folkdansgille och filmaren Lasse Thorsberg.

Redan förra året gjorde pandemin att midsommarfirandet ställdes om till en digital version. Tillsammans med Kungsängens Folkdansgille – som har ordnat midsommarfiranden i Upplands-Bro i snart 70 år – och filmaren Lasse Thorsberg, sändes en midsommarfilm i kommunens youtube-kanal.

Eftersom vi fortfarande ska tänka på att motverka smittspridning och inte samlas i alltför stora grupper, sänder kommunen filmen igen – men med ny och aktuell introduktion av kommundirektör Ida Texell samt kultur- och fritidschef Hannah Rydstedt Nencioni.

Glad midsommar!

Se filmen

Filmen visas på midsommarafton, fredag 25 juni, klockan 13:00 (då midsommarstången brukar resas i vanliga fall).

Den kommer även att kunna ses i efterhand.

Midsommarstång.

Relaterade nyheter

  • 3 SEP 2021
    Med Stockholm Art Trail vill Stockholms läns museum locka konstpubliken till länets konsthallar. Startskottet gick den 1 september. Detta är ett sätt att sprida kunskap om en del av all den fantastiska kultur som finns i länet.
  • 28 AUG 2021
    Målningar, skulpturer, textil och mer därtill. 64 konstnärer och konsthantverkare deltar i årets konstrunda i Upplands-Bro. Från lördag 28 augusti kan du se verk från varje deltagare i en gemensam presentationsutställning i konsthallen...
  • 20 AUG 2021
    Under den gångna veckan har barn och unga fått möjligheten att använda sin kreativitet i Stjärnparken, i Bro. Detta tack vare en ny konstworkshop, Ungdomarnas Konstklubb (UKK).
Upp