12JUN2021

Vaccinationsbussen är på plats i Upplands-Bro

Lördagen 12 juni gjorde vaccinationsbussen entré i Upplands-Bro. Invånarna kan alltså nu vaccinera sig mot covid-19 på hemmaplan. Under sommaren kommer den varje vecka att stå två dagar i Bro och två dagar i Kungsängen. Första dagen besökte kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) vaccinationsbussen tillsammans med finansregionrådet Irene Svenonius (M).

Två män och en kvinna framför en vit minibuss.

Johan Kyllerman från Mobila Doktorn, Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro och Irene Svenonius, finansregionråd i Region Stockholm.

Den vita bussen är uppställd mitt på torget i Bro centrum. Personalen är redo att ta emot invånare som har bokat vaccinationstid och svara på frågor från förbipasserande. Kövärdar i gula västar ska se till så att alla håller avstånd.

För att vaccinera sig i bussen bokar man en tid via appen Alltid öppet eller genom att ringa in via 1177, precis som vanligt. Men man behöver inte åka väg långt för att få sin spruta utan kan nu enkelt göra det på hemmaplan. På så sätt hoppas man få upp vaccintäckningen.

– Den stora fördelen med bussen är att vi kommer nära medborgarna. Genom att vara här så kan vi svara på frågor och förklara hur man gör för att ladda ner appen till exempel. Direkt när vi kom hit idag så kom folk fram och ställde frågor och ville prata, säger Johan Kyllerman, ansvarig för försäljning och partnerskap hos Mobila doktorn, som sköter vaccinationsbussen.

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) hoppas att många använder möjligheten att vaccinera sig i bussen i Bro eller Kungsängen.

– Kommunen arbetar för att ge våra invånare information men vi behöver den här draghjälpen från Regionen. Vaccination är vägen ut ur pandemin och med bussen på plats förenklar vi för våra invånare att vaccinera sig, säger han.

Finansregionrådet Irene Svenonius håller med:

– Det är ett glädjebesked att vi fått till detta. Vi har haft som mål att 50 procent av alla stockholmare över 18 år ska ha fått minst en spruta innan midsommar. Detta har vi just uppnått – två veckor innan beräknat. Men det räcker inte att ha ett bra genomsnitt utan vi måste se till att folk vaccinerar sig i alla delar av länet, så att vi inte riskerar lokala utbrott på platser med låg vaccinationsgrad, säger hon.

Här hittar du vaccinationsbussen

Kungsängens centrum
Onsdagar och torsdagar klockan 10-17.

Bro centrum
Fredagar klockan 10-17 och lördagar klockan 10-15.

Tider bokar du via appen Alltid öppet som du laddar ner gratis till din telefon. Du behöver ha ett bank-ID.

Läs mer om vaccination och bokning av vaccinationstid hos 1177 Vårdguiden.

Här hittar du information på andra språk.

Relaterade nyheter

  • 25 NOV 2021
    Fredag 26 november tänder kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos julbelysningen på torgen i Kungsängen och i Bro. Kom förbi, ta en glögg, kaffe eller juice, mingla och njut av samvaro och julmusik.
  • 21 NOV 2021
    Nu tändas tusen juleljus… Fredag 26 november tänder kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos julbelysningen på torgen i Kungsängen och i Bro. Kom förbi, ta en glögg, kaffe eller juice, mingla och njut av samvaro och julmusik.
  • 12 NOV 2021
    Arbetet med översyn och rustning av gång- och cykelvägar pågår för fullt i Upplands-Bro kommun. Sedan 2019 har en rad insatser skett, både för nya gång- och cykelvägar samt nya busshållplatser.
Upp