3JUN2021

Spontanaktiviteter utomhus ordnas i Bro i sommar

Under sommaren ska aktiviteter ordnas på platser runt om i kommunen, framför allt i Bro. Tanken är att barn, unga och vuxna ska kunna delta spontant. En eventkoordinator upphandlas nu för att hålla i programmet.

Collage: Bro, schack, ritblock och pennor, foodtruck.

Ovanligt många väntas även i år tillbringa sommaren på hemmaplan. Kommunen planerar många aktiviteter, för olika åldersgrupper. Ofta pågår de under specifika veckor och man deltar under bestämda tider.

Som komplement planeras nu för mer spontana aktiviteter runt om i kommunen. Fokus kommer att vara Bro, som en del av projektet Omdaning Bro, där social hållbarhet och deltagande är viktiga faktorer.

Vad det blir för slags aktiviteter är inte helt bestämt, men det kan röra sig om lekar, tävlingar, information, foodtrucks. Syftet är att det ska hända saker i området.

En del aktiviteter kommer sommarjobbande ungdomar att hålla i.

Så håll utkik, alla invånare välkomnas att vara med och fira sommaren tillsammans!

Relaterade nyheter

  • 16 JUN 2021
    Varje år delar kommunen ut priser till föreningar som har sitt säte och är verksamma i Upplands-Bro. Utmärkelsen Årets Upplands-Broförening går till en förening som gjort en värdefull insats och Årets jämställdhetsbonus delas ut för...
  • 4 JUN 2021
    På söndag, den 6 juni, är det Sveriges nationaldag. För att inte skapa för stora folksamlingar firar vi med en film, som har tagits fram i samarbete med filmaren Lasse Thorsberg och lokala kulturskapare.
  • 4 JUN 2021
    Här hittar du årets sommarlovsprogram med massor av roliga aktiviteter. Fler aktiviteter kommer publiceras löpande på den här sidan under hela sommaren, så håll koll här! Trevlig sommar!
Upp