3JUN2021

Höghöjdsbana lockar äventyrslystna till Hällkana

En av nyheterna bland årets sommaraktiviteter i Upplands-Bro är höghöjdsbanan i Hällkana. Intresset har varit stort sedan invigningen i april.

Klättring i Hällkana höghöjdsbana.

– Jättekul! konstaterar Alexander och Damien, 11 år gamla, som testat alla banorna i Hällkana.

Det var i samband med ett studiebesök vid Lida friluftsområde i Stockholm som Kultur- och fritidskontoret blev inspirerade av den höghöjdsbana som finns där, och tyckte att det borde finnas något liknande i Upplands-Bro.
– Det är fantastiskt att vi nu har en jättefin anläggning. Det är en rolig utmaning för alla åldrar och den tillför en aktivitet utöver det vanliga, säger Maria Palm och Susanne Lindqvist på Kultur- och fritidskontoret.

Bro Accropark, som höghöjdsbanan heter, är inbäddad i skogspartiet intill Hällkana friluftsgård och banorna är förankrade på ett sätt som inte skadar träden. Genom en kombination av klättring, balans, mod och lek tar man sig igenom utmaningarna.

– Det här är ett väldigt fint tillskott till friluftsområdet i Hällkana, säger Mattias Peterson (C), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Blommor till Bro accropark

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C) hälsar Bro Accropark välkomna och överlämnar blommor till platsansvarige Jean-Charles Medina, flankerad av Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef, som passade på att prova banorna.

Här finns sju olika banor med svårighetsgrader och höjder från 1 meter för de yngsta och upp till 12 meter höga för det allra modigaste.
– Alla i familjen kan delta, men vi rekommenderar att de yngsta är åtminstone 4 år gamla och minst 110 cm långa, förklarar Jean-Charles Medina, som är platsansvarig i Hällkana.

Intresset har varit stort sedan öppningen i april. Både stora och små grupper i alla åldrar har bokat in sig för att få uppleva pirr i magen.
– Det är en riktigt fin naturupplevelse och en spännande utomhusaktivitet som lämpar sig väl under rådande omständigheter, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef.

FAKTA

Höghöjdsbanan är byggd av företaget Accropark, som också driver anläggningarna i Bro och Lida.
Från 12 juni - 20 augusti kommer parken att vara öppen varje dag kl 9.30 - 18, med undantag för midsommarhelgen.
För övrig information om öppettider, bokning och priser, se Accroparks hemsida: https://sv.accropark.se/

Se film från höghöjdsbanan

Relaterade nyheter

  • 19 NOV 2021
    Under hösten har biografen Kuben i Kulturhuset i Kungsängen åter välkomnat filmälskare, efter att ha hållit stängt drygt ett år på grund av pandemin. Här är parollen ”något för alla”.
  • 2 NOV 2021
    Äntligen! Efter nästan ett år slog Bro simhall upp dörrarna igen just innan höstlovet. Besökarna möttes av en välbekant miljö och ett större utbud av aktiviteter. En nyhet som kommer testas under hösten är digital vattengympa.
  • 28 OKT 2021
    Efter att ha varit stängd i nästan ett år på grund av pandemin och reparationer, öppnar äntligen Bro simhall i morgon. Ett efterlängtat besked för många badsugna.
Upp