1JUN2021

Biblioteken öppnar för besökare från 1 juni

Från 1 juni välkomnar biblioteken i Bro och Kungsängen åter besökare i sina lokaler och återgår delvis till ordinarie verksamhet. Samtidigt börjar sommaröppettiderna att gälla.

Bokhylla med böcker.

1 juni-15 augusti gäller sommaröppettider på kommunens bibliotek.

Du som besökare är välkommen att gå runt och botanisera bland bokhyllor, läsa tidningar eller använda bibliotekets datorer och skrivare.

Biblioteket följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi ber därför våra besökare att utföra sina ärenden snabbt och inte stanna på biblioteket för länge.

Längre lånetid i sommar

Biblioteket går samtidigt över till sommaröppettider och sommarlån.

Mellan 1 juni och 15 augusti gäller kortare öppettider. Biblioteken i Kungsängen och Bro har öppet varannan dag.

Samtidigt gäller extra lång lånetid på ordinarie böcker – hela åtta veckor! Boken kommer och servicen med Take away fortsätter som vanligt.

Sommaröppet 1 juni – 15 augusti 2021

Biblioteket i Kulturhuset i Kungsängen:

Måndag 12-19

Onsdag 10-17

Fredag 10-15

Biblioteket i Brohuset i Bro:

Tisdag 12-19

Torsdag 10-15

Tänk på

Biblioteken följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. När vi öppnar biblioteket för besök gäller fortfarande följande:

 • Enbart korta besök.
 • Max 40 personer i lokalen.
 • Håll avståndet.
 • Använd gärna handsprit som finns tillgänglig i lokalen.
 • Stanna hemma om du har förkylningssymptom.

Relaterade nyheter

 • 6 DEC 2021
  Lördag 11 december blir det pysselverkstad i Bro bibliotek för alla barn. Kom och skapa julprydnader och häng sedan upp dem i den stora julgranen på torget. Det blir samtidigt grillning och fika på torget för alla
 • 6 DEC 2021
  Kommunen gör en översyn av badplatser i Upplands-Bro. Var med och påverka utvecklingen av kommunens stränder genom att svara på webbenkäten nedan, det tar endast några minuter. Din åsikt är viktig!
 • 2 DEC 2021
  Det kunde ha blivit en storbrand i sporthallen vid Upplands-Brogymnasiet den 12 oktober, men Susanne Lindqvist och Anna Stegius ingrep och lyckades släcka elden. I dag prisades de av brandkåren för sina insatser.
Upp