15APR2021

Förskolan Ekhammar flyttar

Under flera år har barnen som går på förskolan Ekhammar haft verksamhet i tillfälliga lokaler. På Utbildningsnämndens möte den 6 april beslutades att dessa lokaler ska avvecklas senast 2022-01-01 och barnen flytta till den nybyggda förskolan Ringblomman på Ringvägen.

Förskolan Ekhammar etablerades 2016 som en tillfällig lösning i väntan på att en ny förskola skulle byggas i Kungsängen. Den nya förskolan, Ringblomman togs i bruk januari 2021. Alla barn som idag har en placering på Ekhammar kommer att erbjudas en plats på den nybyggda förskolan Ringblomman.

– Alla barn som idag går på förskolan Ekhammar kommer att erbjudas en plats på Ringblomman. För dem som så önskar finns också möjligheten att önska en plats på en annan förskola. Möjligheten att välja förskola är en viktig del som vi hoppas kan öka trivseln för både barn och vuxna, säger Paul Gustafsson (M), Utbildningsnämndens ordförande.

Förskolan Ringblomman öppande i januari 2021. Inom enheten finns projektgrupper som särskilt fokuserar på undervisning i utemiljön. Utomhuspedagogiken ger barnen stort utrymmen för rörelse, kunskap om allemansrätten, naturvetenskapligt undersökande och naturkännedom.

– Vi förstår om detta beslut skapar frågor och funderingar bland barn, vårdnadshavare och pedagoger. Anledningen till att beslutet fattats är att erbjuda barnen en lösning i permanenta lokaler som är väl anpassade för förskolverksamhet. Vi är övertygade om att detta kommer att bli en mycket bra lösning för såväl barn som vuxna, säger Fredrik Nordvall, utbildningschef i Upplands-Bro kommun.

Vårdnadshavare till barnen på förskolan Ekhammar informerades om planerna under vecka 15.

Relaterade nyheter

  • 6 MAJ 2021
    Idag kl 11.00 livesänder vi padel från Popup padel & gym i Kungsängen. Två ekonomielever har utmanat lärarna Jocke Bengtsson och Stefan Lindberg på en rafflande padelmatch. Vem vinner? Kolla in sändningen live eller i efterhand från...
  • 3 MAJ 2021
    Ännu ett läsår närmar sig sitt slut och snart kommer våra 3:or att sluta gymnasiet och gå ut i vuxenlivet. Vi på Upplands-Brogymnasiet som haft glädjen att ha dem hos oss under gymnasieåren, är måna om att studentdagen ska bli en minnesvärd...
  • 27 APR 2021
    Vårt ekonomiprogram med juridisk inriktning arbetar intensivt med att förbereda eleverna för livet efter skolan. Nu kan du gå in och lyssna på mordpoddar och rättegångsspel gjorda av elever som en del av deras ordinarie undervisn...
Fråga oss
Upp